Sağlıklı bir beyine sahip olmak yapılması gereken günlük davranışlardan bazılarından bahsetmek gerekirse listenin en başında yer verilmesi gereken madde tabi ki uykusuz kalmamak gerekmektedir.

Yapılan araştırmalara göre uykusuz kalmak insan beynindeki hücrelerin daha çabuk ölmesine yol açmaktadır. Geceleri uykuda yenilenmekte olan beyin hücrelerinin uyku uyunmadığı takdirde öldüğü saptanmıştır. Aynı zamanda sadece beyin sağlığı için değil, aynı zamanda vücut sağlığı içinde bir hayli önem teşkil etmektedir. Beyin sağlığı için gerekli olan etmenlerden bir tanesi de kahvaltı öğününü atlamamaktır. Beyin fonksiyonlarının düzgün bir biçimde çalışabilmesi için ve aynı zamanda kan şeker oranının ayarlanabilmesi bakımından bu öğün oldukça önemlidir. 


Hayatta maruz kalınan ve beyin sağlığına önemli derece zarar veren etmenlerden bir tanesi de herkesin bildiği gibi stres faktörüdür. Hem vücut geneline hem de beyine karşı zarar verdiği tespit edilmiştir. Zararlı maddelerden bir tanesi de şeker tüketimidir. Fazla miktarda vücuda şeker alımı, yenilen meyve ve sebzelerdeki vitaminlerin emilememesini sağladığı için vücuda ve özellikle beyine oldukça zarar vermektedir. 

Beyinin etkili şekilde çalışabilmesi için bol miktarda oksijene ihtiyaç duymaktadır. Bol temiz hava olmadığı zaman beyinde zarara yer vermektedir. Hem sağlık açısından hem de beyin açısından oldukça zarar teşkil eden bir madde de kuşkusuz herkesin bildiği sigaradır. Beyin küçülmesine neden olan sigaradan uzak durmak gerekmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları