Değinmemiz gereken konu şudur ki uzun bir yaşamın sırrı tamamen bedensel zindelikten geçiyor. Araştırmalar neler mi söylüyor? Dilerseniz ona bakalım.

Vücut ağırlığı kontrolü ve bilinçli bir egzersiz programı uygulayarak uygun vücut zindeliğini koruyan insanların ilave olarak uzun bir yaşam sürdürdüklerini gösteren birçok çalışma bulunmaktadır. Özellikle 50-70 yaşları arasındaki insanlar üzerindeki araştırmalar en zinde olanlarda en az zinde olanlara kıyasla ölüm oranının %40 daha az olduğunu göstermiştir. Vücut zindeliği ve vücut ağırlığının kontrolü kalp-damar hastalıkları riskini büyük oranda azaltır. Atletik olarak zinde insanların hastalandığı zaman yararlanacağı vücut yedeklerine sahiptir. Egzersiz ve tüm vücut zindeliği aynı şekilde birçok metabolik hastalıkların riskini de azaltır. Orta derece yapılan düzenli egzersizlerin, anlamlı bir kilo kaybı olmasa bile, insülin direncini iyileştirdiği ve diyabetli hastalarda tedavide insülin ihtiyacını azalttığı hatta bazı vakalarda insülin tedavisine gerek kalmadığı gösterilmiştir. Zinde bir vücut, aynı zamanda, meme, prostat ve kolon kanseri gibi bazı kanserlerin riskini azaltır. İlave olarak, yaşlılarda gerektiğinde kalp dakika hacmini arttırma yeteneğinin atletik olarak zinde kişilerde, olmayanlara göre % 50 daha fazla olması onları avantajlı kılar, atletik olan zinde yaşlılar olmayanlara göre daha fazla rezerve sahiptir.

     Sonuç olarak uzmanlarında dediği gibi spor yapan ve düzenli egzersiz yapan kişiler bulundukları yaş gruplarına nazaran daha zinde ve sağlıklı kalıyor. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları