Baş dönmesi kimi zaman herkesin baş belası olmakta. Özellikle yoğun stres altında çalışanlar yahut psikolojik olarak yıpranmış kişilerde görülen baş dönmesi bazen de sebepsizce ortaya çıkabilmekte. Peki baş dönmesinin sebepleri nelerdir? Bu yazımızda baş dönmesinin 5 sebebini sizler için derledik.

1.Vertigo

Toplum içinde çok bilinmeyen vertigo baş dönmelerinin % 70‘inin oluşturmaktadır. Ani hareket, ağır egzersiz, düzensiz uyku yahut yoğunstres altında kişilerde görülen vertigonun sebebi iç kulak ile ilgilidir. İçkulakta kristallerin oynaması ile birlikte baş dönmesi sorunu ortaya çıkar. Budurumda muz tüketimi arttırılmalı ve uzman hekim kontrolünde egzersizleruygulanarak kristaller yerine oturtulmalıdır.

Image 

2. Düşük tansiyon

Image

Eğer baş dönmesi ile birlikte gözlerde kararma durumu yahutkarıncalanma hissi yaşanıyor ise bu durum düşük tansiyon kaynaklıdır. Nabızdakideğişimler ile birlikte baş dönmesi sorunu ortaya çıkar. Bu durumda ayaklaryukarı şekilde dinlenmeli ve tuzlu ayran tüketimi yapılmalıdır.

 3.  Yorgunluk

 Image

Gün içinde aşırı yorucu ve ağır işler yaptıysanız bundankaynaklı olarak vücut yorgunluğu beyine vurur ve denge merkezinde bir sorunoluşur. Bununla birlikte baş dönmesi ortaya çıkar. Bu durumda ılık bir duş veistirahat yeterli olacaktır. 

4. Hamilelik

Image

Hamilelik sürecinin ilk belirtilerinden birisi baş dönmesive mide bulantısıdır. Hormonlarda ki değişim ile birlikte hamilelik sürecindebaş dönmesi sıkça karşılaşılan bir durumdur. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları