Ekinler üzerinde bulunan gizemli şekillerin hala gizemlerini korumaktadır. Dünya dışı varlıkların mı yoksa bir doğa olayı sonucunda mı meydana geldikleri konusunda araştırmalar devam etmektedir.

Ekin Çemberleri Nedir?     

 Image                                                                                                                     

Günümüzde hala açıklamayan bir gizem olan ekin çemberleridir. Ekin tarlaları üzerinde birbirinden farklı ve orantılı çemberlerin devasa büyük bir alana nasıl çizildiği konusunda anlam veremiyoruz. Bölgede yaşayanlar; esrarengiz gizemler içinde ekin motifleri veya çemberleri olarak, bir gece birden bire oluştuğunu ifade ediyorlar.                                                                   

                

Ekin Çemberlerinin Özellikleri    

Image            

İlk defa 1980 yılında yerel bir İngiliz gazetesinde yayınlanmıştır. Buğday, arpa, mısır,yulaf ve çavdar tarlalarında daha çok meydana gelirken, sebze ve ağaçlık alanlarda nadir görülen şekillerdir. Nisan ve Eylül aylarında oluşan ekin çemberleri, çapları genel olarak 5 ile 220 metre arasında değişiyor. 10.000 metrekarelik alanı kaplayan şekillerde görülmüştür. Bu spiraller altında ekinler ve dışa uzanan düzenli ve bir matematiğe sahip çemberler oluşturmaktadır. Çember çizimleri çok düzgün, ekinlerin yere yatıklık yükseltisi bir inçtir. Ekinleri yatan kısımlarında hiç birinde kırılma olmadığı gibi, büyümeye devam edebilme özelliğine sahip. Ekin çemberlerinin insan tarafından yapılamayacak bir teknolojik sisteme sahip ve matematiğe sahip olduğunu görebilmekteyiz. Bazı çember özelliklerinde yatık ekinler bir sepet örer gibi örülmüş.                                                            

 Ekin Çemberlerinin Görüldüğü Yerler Ve Gelişmeler       

Image     Image

Almanya,Rusya, Kanada, Almanya ve İngiltere olmak üzere birçok ülke de ekin çemberleri görülmüştür. Şekillerin ilk görüldüğü zamanlar da daha basit ve simetrik olduğu daha sonra git gide gelişen bir matematik ve simetri ile günümüzde devasa alanlarda, görsellik harikaları olarak değerlendiriliyor. Zaman içinde çemberden çıkarak üçgen, dikdörtgen, poligon ve yay şekilleri de meydana gelmeye başlamıştır. Büyük gizemli şekillerin son noktası da merak konusu.                                                                                                                                   

 

                                                                               

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları