Google sürücüsüz araç üretirken Apple’ın bu konuda neler yapacağı sorusu kafaları meşgul ederken Apple atağa kalkarak Kaliforniya’da almış olduğu sürücüsüz araçları için resmi izni alması ile birlikte belki de iCar2’ın prototipini yollarda test ettiğini göreceğiz.

Apple firması geçtiğimiz günlerde Kaliforniya’da sürücüsüzaraçlarını test etmek amacı ile gerekli olan izinleri aldı. Apple firmasının bu konuda çalışmalar yaptığını biliyor olsak da bunun resmiyet kazanması ile ilgili çıkan haberler sayesinde dedikodu olmaktan çıkardı. Apple firmasının almış olduğu bu iznin kapsamı toplamda üç aracın, altı farklı şoförden en az birisinin gözetiminde trafikte kanuni olarak yol almasını mümkün kılmakta. Apple firmasının yapmış olduğu testleri Lexus araçlar üzerinde yapacak olması gerçek anlamda Apple markalı aracın trafiğe çıkmayacak olmasının bir işareti olarak görülmekte. Apple tarafından üretilecek olan bu aracın yakıt tüketimi bakımından tam bir çevre dostu, ekonomik olması ve aracın GPS sisteminin IOS tarafından yönetilmesi beklenmektedir. Ipad ya da Iphone yardımı ile bu aracın kilit sistemini kontrol edebilme durumunda olacağımız araçlar bizleri bekliyor.

Image   Image

İsminin iCar olması beklenen Apple car kendine özgü bir tasarım mı olacak yoksa Apple bu konuda yalnızca sürücüsüz aracın altyapısını kuvvetlendiren bir tarafta mı yer alacak bunu ilerleyen zamanlarda anlayacağız.Diğer yandan tasarımcılar hayallerindeki iCar’ı aktarmaya başladılar bile.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları