Amerika’da yayınlanan bir rapora göre, 2016 senesinde altı bine yakın kişinin yaya olarak yürürken akıllı telefonlarını kullanmaları ve oluşan dikkatsizlik sonucunda kazalarda hayatlarını kaybettikleri belirtildi.

Amerika’da yaklaşık olarak kırk seneden beri düzenli olarak yayınlanan ve trafikteki yayaların durumunu inceleyen Otoyol Güvenlik Birliği,2016’da Amerika’da yaklaşık altı bin yayanın hayatlarını kaybettikleri açıklanırken bu ölümlerin birçok sebebi olmasının yanında en önemli sebeplerinden birinin de akıllı telefon kullanan yayaların olması dikkat çekici olduğu ifade edildi. Bu yayaların kazalardan ölmesi 2010 senesinden itibaren artış göstermekte.   Hem sürücülerin hem de yayaların yolda giderken akıllı telefonlarını kullanmalarından dolayı dikkatlerinin dağılması bu kazalara sebep olduğu belirtilmektedir. Amerika’da 2010 senesinden beri artış göstermekte olan kazalarda meydana gelen yaya ölümlerinin, akıllı telefonların yaygınlaşması sonrasında bir paralellik göstermektedir.

Image     Image

Akıllı telefonlar için İsveç’te yaşayan bir kişi başına gelen şanssız bir olayı başka insanların da yaşamaması için sokağa ‘’akıllı telefon levhası’’ yerleştirmişti. İsveç’te yaşayan Jacob, bu almış olduğu kararı yaşamış olduğu yaya olarak yürürken az daha bir aracın altında kalmaktan kurtulması üzerine bu kararı aldığını söylemişti. Amerika’nın New Jersey eyaletinde geçen yıl yayalara ellerinde telefon kullanarak yürümelerini engellemek için on beş gün hapis cezası ya da elli dolar para cezası verilmesi için bir önerge verilmesine karar verilmişti. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları