Yeraltı mezarları, garip müzeler, kafatasları... Bazıları tatilin zorunu sever. Onların varlığının farkında olan bazı yerler de bu turistlere tüyler ürpertici bir deneyim yaşatmak için her şeyi yaparlar. İşte dünyanın en tüyler ürperten yerleri.

Fengdu / Çin 

Image

Ming Shan tepesinde bulunan Fengdu Tapınağı, Çin mimarisinin önemli eserlerinden biri. Burası Çin inanışına göre cehennem olan Naraka'ya geçiş yolu. Şehir şeytanların ve hayaletlerin heykelleriyle dolu.

Muknal Mağarası / Belize 

Image

Maya inanışına göre öbür dünya olan Xibalba'ya açılan geçit. Geçit girişinde bin yıl önce tanrılara kurban edilmiş genç bir kızın iskeleti var. San Ignacio yakınlarındaki arkeolojik bölgedeki bu mağaraya buz gibi soğuk ve karanlık bir suyu aşarak ulaşabiliyorsunuz. Mayalıların burada insan kurban ettiği tahmin ediliyor. Bu tahmini doğrulayabilecek çok sayıda insan kalıntısı mağarada bulunuyor.

Capelodaso Ossos, Evora / Portekiz 

Image

Dışarıdan pek normal görünen bu kilise ‘Kemikler şapeli’ olarak anılıyor. Bir dönem ölülerin yakıldığı bu kilisede 5 bin cesedin kemikleri olduğu belirtiliyor. Dekorasyonda onların kemikleriyle yapılmış. Kilisenin içinde iki çürümüş ceset de göreceksiniz.

Aziz Patrick'in Araf'ı / İrlanda 

Image

İrlanda'nın en ünlü Azizi Patrick'in burayı zamanında ziyaret ettiği söylenir. İnanışa göre burada cehenneme açılan bir çukur vardı ve bunu kapatmak için üzerine şu an hâlâ ayakta olan kilise inşa edildi.

Amsterdam İşkence Müzesi / Hollanda 

Image

Küçük olmasına rağmen yeterince korkutucu olan bu müzede tarihteki bütün işkence yöntemleri ve kullanılan aletler sergileniyor. Aralarında kafatası kırıcı da olduğunu söylemekte fayda var.

Chinokie Jigoku, Beppu / Japonya 

Image

Sıcak su kaynağının kırmızı olması Japonlarda bölgenin cehenneme açılan kapı olduğu inanışını geliştirmiş.

Port Arthur tarihi alanı / Tazmanya 

Image

Avustralya'da yaşayan yerliler için hayat 19. yüzyılda pek de güzel değildi. Beyaz adam gelmiş ve onlara "dünyadaki cehennemi" yaşatmıştı. İşte yerlilerin tutulduğu bu hücreler gerçekten korkutucu. Nisan 1996'da burada silahlı bir adam toplam 35 işçi ve ziyaretçi öldürmüştü. Burada ağlayan kadın ve çocuk sesleri duyduklarını söyleyenleri de unutmayalım.

Museo delas Momias / Meksika 

Image

Meksika'daki bu müzede 11 iyi korunmuş mumya yer alıyor. Santa Paulo Panteonu'nda 18665 ve 1989 arasında yapılan kazılarda bulunan bu mumyaları farklı kılan ise yüz ifadeleri. Görünen o ki bu insanlar öldürüldükleri gibi mumyalanmış. Müze adeta bir zombi filmini anımsatıyor.

Stanley Oteli / Colorado 

Image

Stephen King burada 1973'te bir hafta sonu geçirmişti. Neredeyse tamamen boş olan bu otel bir korku klasiği olan "The Shining"e esin kaynağı olmuştu. Film versiyonu otelin odalarında çekilmişti. Oldukça paranormal olan bu otelin balo odasında kendi kendine çalan piyano, ortalıkta koşuşturan hayalet çocuklar falan var!

Pluto Geçidi / Denizli 

Image

Türkiye yakın zamanlarda yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıktı. Yunanlılar kapıdan geçen herkesin öleceğine inanıyordu. İtalyan arkeologlar, Denizli’nin dünyaca ünlü turistik öneme sahip Pamukkale ilçesinde yapılan araştırmalarda, antik eserlerde ‘Pluto’nun Kapısı’ olarak geçen tarihi yapıyı bulduklarını öne sürdü. Latince’de ‘Plutonium’, Yunanca’da ise Ploutonion olarak adlandırılan Pluto’nun kapısı, Yunan-Roma mitolojisinde yeraltına açılan bir kapı olarak kabul ediliyordu. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları