Suyun vücudumuzun sağlığı açısından ne kadar faydalı bir içecek olduğunu bilmeyen yoktur. Diğer taraftan suyu ne zaman ve nasıl içmek gerektiği konusunu bilmek önemli bir noktadır. Zira bu konu hakkında bilginiz yok ise su vücudunuz için yarardan çok zarar getirebilir.

Kahvaltıdan Önce

Kahvaltı öncesinde bir ya da iki bardak su tüketmek sindirimyollarında biriken toksinleri temizleyerek organlarımızın çalışmasınabaşlamasını uyarmaktadır. Bu eylemi kahvaltıdan yirmi dakika önce yapınız.

Yemekleri Daha AzTüketme

Yemeklerden yarım saat önce bir bardak su içerseniz yemekesnasında susuzluğu önlemekle kalmaz, yemeği aşırı derecede yemenizi önleyecekdolgunluk sağlamasına yardımcı olur.

Yemek Esnasında FazlaSu İçmemek

Yemek yerken su içmekten tamamen kaçınılmalı zira bunuyaparsanız su mide salgıları ile etkileşime girer ve bu durumdan dolayıyemeklerin sindirimini zorlaştırabilir.

Bir Bardak YatmadanÖnce

Güne su içmek ile başladınız ve günü de aynen yatmadan öncebir bardak su içerek noktalamalısınız. Bunu yaparsanız vücudunuzu dinlendirmeyehazırlarsınız.

Ilık mı, Sıcak mı,Soğuk mu?

Çöl ortamında yaşayanlar bile sıcak çay tüketirler çünküterlemeye neden olarak, vücudun tazelenmesine neden olur. Hiçbir şekilde soğuksu tüketilmemelidir. Soğuk su içerseniz sindirim içim gerekli olan doğal ısıyıdeğiştirmek sureti ile sindirim sistemini olumsu yönde etkileyebilirsiniz.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları