Öpüşmenin hala birçok toplumda tabu olarak görülse de, sağlık açısından faydalarını öğrendikten sonra, gerçekten çok şaşıracağınızın garantisini verebiliriz. Bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda açık bir şekilde, öpüşen çiftlerin diğerlerine göre daha avantajlı olduğunu ortaya koyuyor. Neden mi? İşte sağlığımıza olan bu yararları yüzünden

Öpüşmek, bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Image

Öpüşme eylemi, vücut savunmasını artıran hormonları harekete geçiriyor. Tükürüğünüzün bir başkasının tükürüğüyle karışması, diğer mikroplara karşı bağışıklık kazanmanızı sağlıyor. Bu da, pek çok hastalığı önlemek anlamına gelmekte. 

Depresyon riskini azaltıyor

Öpüşmek için doğal bir antidepresan diyebiliriz. Çünkü öpüştüğünüzde, sizi iyi bir ruh haline sokan oksitosinin hormonu salgılıyorsunuz. İşte bu hormon, vücudunuzda bir antidepresan etkisi yaratıyor ve böylece stres, üzüntü, anksiyete, depresyon gibi sorunlara karşı daha güçlü oluyorsunuz.

Kalp ve damar hastalıklarını önlüyor

Image

Başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, birçok hastalığın tetikleyicisi stres, yüksek kolesterol gibi şeylerdir. Sağlıklı bir diyet bu hastalıklara karşı sizi nasıl ki koruyorsa, öpüşmek de aynı şekilde bu hastalıklara yakalanma riskinizi azaltıyor. 

Yaşlanmayı geciktiriyor, genç kalmayı sağlıyor

Öpüşmek 30 civarında yüz kasının aynı anda çalışmasını sağlıyor ve kan akışını harekete geçiriyor. Bu da cildinizin daha sıkı, yumuşak ve genç görünmesi anlamına geliyor. Buradan hareketle, öpüşmenin yüzünüzün kırışmasını geciktirdiği rahatlıkla söylenebilir. 

Metabolizmayı hızlandırıyor

Öpüşürken tıpkı spor yapar gibi kalori yaktığınızı biliyor muydunuz? Evet, durum aynen bu şekilde. Öpüşmek, normalde olan nabız atışınızı dakikada 70 ile 140 arasında arttırabilir. Bu da metabolizma hızının artmasına ve daha fazla kalori yakılmasına neden olur. 

Yaşam süresini uzatıyor

Image

Öpüşmek ömrü uzatır cümlesi, bazılarının sandığı gibi aslında hiç de safsata değil. Vücuda birçok faydası olduğunu düşününce, ömrü uzattığına inanmak da fazla zor olmuyor. Yapılan araştırmalar her sabah işe öperek uğurlananların; diğerlerine göre 5 yıl daha fazla yaşadığını ortaya koyuyor

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları