Uyku esnasında biranda boşluğa düşme hissinin uyanmasının nedenleri araştırma konusunun oluşmasına neden oldu. Çoğu zaman uyku durumuna dalmadan önce bu duyguya kapılmış hissetmek, hemen hemen herkesin başından geçen bir durumdur. Yapılan araştırmalar sonucunda gerçekleşme nedeninin gün sonlarında vücutta meydana gelen yorgunluğun uyku esnasında kasların aniden kasılması ve bunun sonucunda da insan sanki kendini bir uyku esnasında boşluğa düşermiş gibi bir hisse kapılmaktadır.

Image

Diğer taraftan bu hissi yaşama çok büyük olasılıkla vücudun uykuya geçişi esnasında oluşan hormonal ve elektriksel durumlarının değişimlerinin bir sonucu olarak ortaya çıktığı tespit edilmiş fakat bazı zamanlarda gerçekleşen bu uykuda düşme duygusunun net olarak açıklanamaması da bir diğer gerçektir.

 Image

Amerika’da bulunan Uyku Tıbbı Akademisi ve dünyaca ünlü MayoKlinik, uyku esnasında boşluğa düşme durumunu araştırmış önemli kurumlar arasında yer almaktadır. Mayo Klinik’te gerçekleştirilen araştırmaların neticesinde insanların yaklaşık yüzde sekseninden fazlası bu duyguyu uykuya daldıktan sonra baş kısımlarının gevşemesinin akabinde yaşadıkları ortaya çıkmıştır. Özellikle de tedirginlik yaşama stres halinin olması, kafeinli içeceklerin fazla tüketilmesi ve akşam saatlerine gelindiği zaman yorucu işler yapan kişilerin bu duyguyu daha sık olarak yaşadıkları tespit edilmiştir.

400

Son olarak da yatakları rahatsız olan kişilerin uykuda düşer gibi olmak durumunu sık olarak yaşadıkları da gözlemlenmiştir.       

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları