Vücudunuzun yeteri kadar su alamaması bile kalp çarpıntısına neden olmaktadır. Hayatımız açısından en değerli organ olan kalbimizi korumak için bolca su tüketilmeli, spor yapılmalı ve yaşam tarzını değiştirmek önemlidir. İşte kalp çarpıntısına neden olan durumlar.

İş yaşamındakiyorgunluk

İş hayatında çalışan 30 ila 50 yaş grubu arasındakilerinhafta içinde daha sık olarak yaşanan kalp çarpıntılarından yakınmaktadır. İşortamında yaşanan stres, düzensiz beslenme, gereğinden fazla kafein tüketmebirçok iş hayatında çalışanlarda kalp çarpıntısının daha sıkça rastlamasınaneden olmaktadır. 

Fiziksel olarak yorgunluk

Aşırı derecede yaşanan fiziksel yorgunluklar kalpçarpıntısına neden olmaktadır. Bu yorgunluklar bazen günlük yaşantıdakiyoğunluk sebebi ile olabilirken, bazen de hareketsiz olan insanların,kontrolsüz olarak bir anda egzersiz yapmaya başlamaları da çarpıntılara biretkendir. 

Susuz kalmak

Vücudumuzun üçte ikisinin su ile kaplı olduğunu düşünürsekaz su tüketmek tuz ve şeker dengesinin bozulmasına neden olmaktadır. Yeterikadar su içilmemesinden dolayı kaybedilen suyun tekrardan yerine konulamaması,vücudumuzun susuz kalmasına neden olmakta ve bundan dolayı da tansiyon düşerekçarpıntı meydana gelmektedir.

Aşırı Kafein, Sigarave Alkol

Aşırı derecede kullanılan sigara ve alkol kalp çarpıntılarınaneden olmaktadır. Düzenli olarak alkol tüketimi kalpte ritm bozukluğuna sebepolmaktadır. Diğer taraftan aşırı kafein tüketimi de diğer nedenler ilekullanıldığı zaman kalp çarpıntılarına sebep olmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları