Dünyamız kanlı savaşlara, ağır dramlara sahne olmuştur. Hepsisin geçmişte kaldığına dua ederken derin yaralarını unutmak asla olmaz. Ağır dramlara ve yıllar boyu süren derin yaralara sebep olan II. Dünya Savaşı hakkında birçok bilgi tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolmuştur. Tüm bunları gün yüzüne çıkarak geçmişten bugüne yansıyan II. Dünya Savaşı hakkında ki detaylı bilgileri sizler için derledik.

1.      II. Dünya Savaşı birçok sivilin ölümüne sebep olmuştur. I dünya savaşında sivil ölümleri genel orana vurulduğunda %5’lerde iken II. Dünya Savaşında bu oran %65 e kadar çıkmaktadır.

2.      Almanya ve Rusya arasında bir tank savaşı gerçekleşmiş olup bu savaşa tamı tamına 6.300 tank girmiştir. 

Image

3.      Bu savaş Nazilerin büyük kıyımları ile gündeme gelmiştir. Toplama kamplarında Yahudilerin her şeyleri ellerinden alınmıştır.

4.      Savaşa damgasını vuran Rus lider Stalin askerlerine büyük bir kıyım yapmıştır. 130 bin askerini savaştan çekildikleri için kendi askerlerince öldürtmüştür.

Image

5.      Tüm savaşın fiziksel yıkımının yanı sıra bu noktada psikolojik birçok yıkım taktiği kullanılmıştır. Özellikle ABD, Japonya üzerinde psikolojik uygulamaları sıkça yapmıştır.

6.      Bu savaş sırasında büyük kıyımlar yapan Hitler’in yeğeni Wiliam savaş döneminde Hitlere karşı görev almış ve savaş sonunda adını değiştirmiştir.

7.      Nazilerin lideri olan Hitlere tam tamına budönem içinde 17 suikast düzenlenmiştir.

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları