Sağlıklı, parlak ve bir o kadar uzun saçlara sahip olmayı her kadın ister. Hayal ettiğimiz bu saçlara sahip olmak için öncelikle saç derimizin de sağlıklı olması gerekiyor.

Saç dersinin sağlıklı olmasının önündeki en büyük engel kepektir.  Saç derisinde nkepeği önlediğiniz vakit hayal ettiğiniz saçlara kavuşmanın ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz. Kepeği önlemenin altı pratik yolu ile ilgili detaylara yer vereceğimiz yazımızda sizde okuyarak saçlarınızdaki kepeği önleyebilirsiniz.


Saçların hassas olması, güneşe çok fazla maruz kalması ve saçların yanlış yıkanması da kepek oluşumunu tetikleyen sebepler arasındadır. Bu sebeplerin üzerine gidip saçlarımızı bu tür durumlara maruz kalmamasını sağlarsak saçlarımız o denli sağlıklı olacaktır. Sıra geldi işin kepeği önleme kısmına. Bu kısım saç derisinin sağlıklı olabilmesi adına çok önemli olup, Kepeği önlemenin altı pratik yolu şu şekildedir;

  • Saçalarımızı yıkarken kullanacağımız su kesinlikle ılık olmalıdır. Çok sıcak su kullanırsak önlemek istediğimiz kepeğin oluşumuna zemin hazırlamış oluruz. 

  • Zeytinyağı kepekle mücadele konusunda iyi olduğundan zeytinyağlı şampuanlar tercih edilmelidir. Bulmak mümkün değilse şampuanınızın içine zeytinyağı alıp koyabilirsiniz. Bu şekilde daha etkili olacaktır.

  • Saçlar yıkanırken saç derisine masaj yapılarak yumuşak bir şekilde yıkanmalıdır.

  • Saçlar sık aralıklarla yıkanmalıdır. Unutmayın ki saç derinizi ne kadar temiz tutarsanız orada kepek oluşma ihtimalini o oranda yok etmiş olursunuz.

  • Kepeğin oluşma sebeplerinden biri de saçların aşırı kuru olmasıdır. Bunu önlemenin yolu saçlarınızı yıkayacağınız suya bir miktar elma sirkesi dökmektir.

  • Saçlar güzel görünmesi adına çok fazla şekillendirici kullanıyoruz. Saçlarımızın yıpranmaması ve kepeklenmemesi için şekillendirici araçları mümkün olduğunca azaltmak gerekiyor.

Saçlarda kepeği önlemenin altı pratik yolu bu şekildedir. Bu altı pratik yolu uygulayarak kepeksiz sağlıklı saçlara kavuşmak mümkün olmaktadır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları