Dünyanın farklı ülkelerinde birbirinden ilginç ev tasarımlarına imza atılıyor. Kimi büyük bir piyano, kimi güneşe göre şekil alıyor, kimiyse korkunç bir timsahı andırmakta. İşte dünyadan benzersiz ev tasarımları.

1-Florida’daki Güneş Yörüngesi Evi (Sun Path House),isminden de belli olduğu gibi güneşi takip ediyor. Christian Wassmann tarafından tasarlanan ve 1930’lardan kalma bir bungalovun yanına ek olarak yapılan evi taşıyan spiral brüt beton duvar, güneş açısına göre biçim almaktadır.

Image

2-Girişinde dev bir keman bulunan bu dev piyano evin, üstü açık çatısı da gölgelik olarak hizmet vermektedir.

Image

3-Fildişi Sahili’nin başkenti Abidjan’da yaşayan ThierryAtta, harabe evinin bahçesine yeni bir ev inşa etmiş. Zira bu ev tasarımı bilinen ev tasarımlarından oldukça farklılık içermektedir.

Image

4-Star Wars efsanesi, Güney Koreli mimarlık firması Moon Hoon Architects’e de ilham verdi. Aile üyelerinin hayalleriyle biçimlenen evde,bir kitap rafından gizli geçiş sizi Darth Vader’ın kontrol odasına çıkarmakta.

Image

5-Bu ev Sırbistan’ın Drina nehrinde bir kaya üzerinde duruyor. Bir grup genç tarafından 1968’de barınmak için yapılan bu ilginç ev,yaklaşık 50 yıldır sel ve fırtınaya meydan okuyarak sapasağlam durmaktadır.

Image

6-Urban Cactus ismi verilen bu gökdelendeki her ünite,binanın birçok garip biçim alternatifi olabildiği için, devasa sayılarda dış bahçeye ya da terasa sahip olunmasına olanak sağlıyor. Bu farklı biçim alternatifleri aynı zamanda, ünitelerin içine birçok farklı açılarda, güneş ışığının girmesine olanak sağlamaktadır.

Image 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları