Son zamanlarda oldukça linç yemek durumunda kalan, fakat genel bir çerçeveden bakıldığında sağlam ideolojilere sahip feminist kadınların duymaktan nefret ettikleri sözleri derledik.

1.      ‘’Kadınlar Çiçektir.’’

Bu söz feminist kadınların kulaklarından kan getirecek derecede irite duydukları bir sözdür. Buna karşılık ‘’Kadın kadındır, çiçek babandır’’ tarzında haklı bir savunma ile tepki gösterirler. Tüm çabaları eşitlikten yanadır.  

2.      ‘’Feministler erkek düşmanıdır. Erkeklerden nefret ederler.’’

Feministlerin genel ideolojinden habersiz olan bir takıminsanın gereksiz yorumu olarak nitelendirilir. Şöyle ki feminist kadınlar erkekdüşmanı değil, erkeğin egemen olduğu topluma düşmandır, erkek egemenliğinekarşı çıkarlar. İkisi arasında dağlar kadar fark vardır ve bu farkınanlaşılması adına feministler büyük bir savaş vermektedirler.

3.      ‘’Feministler için Kadın> Erkek anlayışı içindedirler.’’  

Feminist gruplar kadınların üstünlüğünden yana değildir.Kadın, erkek, trans bireyler fark etmeksizin tüm toplumun eşit olması gerektiğini düşünür ve bu yönde ideolojilerini sürdürürler.

4.      ‘’Feministler evliliğe karşıdır, hepsi bekarolarak ölür.’’

Feminist kadınlar bu noktada da yanlış anlaşılmaktadırlar. Feministler evlilik içerisinde kadına yüklenen cinsiyet rolüne ve görevine karşılardır. Bir evlilik içerisinde cinsiyet dışında eşit sorumluluk almayı ve cinsiyeti geri planda bırakarak eşit bir evliliği paylaşmayı gaye edinmişlerdir. Bu sebeple aradıkları şartlar sağlandığı takdirde feminist bireylerde normal bir şekilde evlenir ve hayatını devam ettirir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları