Tam yağlı süt ve süt ürünlerinin bu şekilde sağlığımıza olumlu etki etmesi sütün içinde bulunan bütirat, fitanik, transpalmitoleik vekonjugelinoleik asit gibi yararlı olan yağ asitlerinin bulunmasındankaynaklanmaktadır. Yağlı sütün içerisinde bulunan trans-palmitoleik maddesivücudumuzdaki yağ oranını düşürmenin yanı sıra şeker hastalığının oluşma riskini yüzde altmış oranında azaltmaktadır. Süt ürünlerinde bulunan bir diğeryağ asidi olan bütiratda bağırsak hücrelerinin bağırsak dengesini sağlayarakiltihaplanma riskini ortadan kaldırmaktadır. Diğer bir yağ asidide sütün içindebulunan konjude linoleik asid ise, yağ akımını hızlandırmakta ve kanser, kalpve damar hastalıkları riskini ortadan kaldırır ve son olarak da diyabethastalığının oluşmasına engel olur.
Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırmada güniçerisinde iki ya da daha çok az yağ içeren süt ürünlerini kullanmak kalprahatsızlıkları sorunlarını yaklaşık olarak yüzde seksen beş oranındaarttırdığı gözlemlenmiştir. Son olarak süt ve süt ürünlerini gün içerisindedüzenli olarak üç kere tüketen insanlarda kemik erimesini engellediği ortayaçıkmıştır.
Facebook Yorumları