Yağlı süt mü yoksa yağsız süt mü tüketilmeli birçok insanın merak etmiş olduğu bu konu hakkında yapılan araştırmalar neticesinde tam yağlı olan süt ve süt ürünleri tüketen kişilerde obozite, kalp damar hastalıkları ve şeker hastalığının daha az oranda görüldüğü tespit edilmiştir. İçermiş olduğu süt şekeri, protein ve yağ açısından zengin bir besindir süt. Gün içerisinde yediğiniz yemeklerin yanında bulundurmanız dengeli beslenmeniz açısından önemli bir besin kaynağı olmaktadır.

Image

Tam yağlı süt ve süt ürünlerinin bu şekilde sağlığımıza olumlu etki etmesi sütün içinde bulunan bütirat, fitanik, transpalmitoleik vekonjugelinoleik asit gibi yararlı olan yağ asitlerinin bulunmasındankaynaklanmaktadır. Yağlı sütün içerisinde bulunan trans-palmitoleik maddesivücudumuzdaki yağ oranını düşürmenin yanı sıra şeker hastalığının oluşma riskini yüzde altmış oranında azaltmaktadır. Süt ürünlerinde bulunan bir diğeryağ asidi olan bütiratda bağırsak hücrelerinin bağırsak dengesini sağlayarakiltihaplanma riskini ortadan kaldırmaktadır. Diğer bir yağ asidide sütün içindebulunan konjude linoleik asid ise, yağ akımını hızlandırmakta ve kanser, kalpve damar hastalıkları riskini ortadan kaldırır ve son olarak da diyabethastalığının oluşmasına engel olur.

Image

Harvard Üniversitesinde yapılan bir araştırmada güniçerisinde iki ya da daha çok az yağ içeren süt ürünlerini kullanmak kalprahatsızlıkları sorunlarını yaklaşık olarak yüzde seksen beş oranındaarttırdığı gözlemlenmiştir. Son olarak süt ve süt ürünlerini gün içerisindedüzenli olarak üç kere tüketen insanlarda kemik erimesini engellediği ortayaçıkmıştır.    

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları