Hayatımızda en çok rastlanılan cilt hastalıklarından biri olarak bilinen ve yüzümüzün davetsiz misafiri olan akneler, kapısını çaldığı hiçbir insanda hoş karşılanmayan bir durum olmaktadır. Zaman içerisinde nasılsa geçer mantığı düşüncesiyle kolaylıkla tedavi edilme durumu varken iz bırakma durumuna kadar gelebilmektedir. Akne oluşumuna neden olan başlıca etkenleri şöyle sıralayabiliriz.

Image

1-Ergenlik Dönemi

Ergenlik dönemi ile beraber değişmekte olan hormonlar bunaparalel olarak kişilerin ciltlerinde bazı değişimlere yol açmaktadır. Buhormonal etki ile beraber deride üretilen yağ miktarı artış göstermektedir. Yağbezlerinde aktivitelerin artması ile beraber bu bezlerin dışarı açılankısımlarında hücreler birikmekte ve tıkanma meydana gelmesine sebep olmaktadır.

2-Kozmetik Ürünler

Image

Kozmetik ürünlerin sık kullanılmasından dolayı ergenlik sonrasında gelişen aknelerin oluşmasında önemli bir etkendir.

3-Stres ve Sinir Hali

Image

Kişiler yoğun olarak stres altında kaldıkları durumlarda farkında olmaksızın deride bulunan ufak bir akneyi kazıyıp bir yara haline getirebilmektedir.

4-Vitaminler ve İlaçlar

Image

Akne oluşumu bazı zamanlarda tedavinin yan etkilerindendolayı da ortaya çıkabilmektedir. Uzun süreli kullanılan B vitamini ve sporcuların kullandığı bazı ilaçlar akneye yol açtığı gibi aknelerin büyümesinede sebep olabilmektedir.

5-Sigara Kullanımı

Image

Yapılan bilimsel araştırmaların sonucunda, ergenlik sonrasından meydana gelen aknelerin sigara tüketimi ile paralellik gösterdiğini ortaya çıktı.    

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları