Çocuk gelişimi ile ilgili şüphesiz bir sürü kitap bulunmakta… Bilinçli anne babalar, çocuklarını daha iyi yetiştirebilmek için kendilerini geliştirmek adına bu kitaplara başvurmakta, sağlıklı bir çocuk gelişimi için neler yapabileceklerini öğrenmek istemektedir. Ancak çocuk gelişiminde sanatın etkisi, çocukların daha sakin, kendine daha güvenli bir birey, uyumlu bir arkadaş olmasında oldukça etkili…

Image

Çocuk eğitiminde anne ve babanın tutumu kadar çocuğun enerjisini boşaltabileceği,duygularını ifade edebileceği ya da yapmaktan zevk alabileceği sanat aktiviteleri kilit nokta konumunda olabilmektedir. Mesela resim yapmak,çocukların kendilerini ifade etmek için kullandıkları en önemli sanat araçları olarak düşünülmektedir. Çocuğun resimde çizdiği objelerin sayısı onun kendine kadar iyi anlatabildiğini ortaya koyan önemli bir faktör olarak değerlendirilmektedir.

Image

Çocuklar,sevdikleri, kızdıkları, özledikleri kişileri diğer objelerden daha farklı resmetmekte, bu da onların gerçekteki duygularını anlatmada bir araç olmaktadır. Sinirli bir kişiyi diğerlerinden daha büyük çizmek ya da ellerini,ağzını, kafasını daha büyük çizmek gibi ipucu veren semboller, çocukların duygularına yönelik anahtarlardır. Çocuk gelişiminde sanatın etkisi açısından sadece resim değil, müzik, tiyatro,şiir, dans, ebru, hamur yapımı gibi çocuğun ruh gelişimine etki edecek bir sürü farklı dal bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesine çocuğun ilgi göstermesi vebunun aile tarafından desteklenmesi, çocuğun başarı elde etmesine de ortam hazırlamakta, başarısının takdir edilmesi ise çocuğun özgüvenini geliştirmektedir. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları