Her Türk kadını elbette diğer ülkelere nazaran çok farklı bir şekilde büyür ve anne olur. Yaşam evresinde gördüğünü, çocuklarında da uygulamayı ihmal etmez. Yediği terlikleri belki çocuklarına da yedirecektir. Tabi çok şirin bir şekilde olabileceği gibi kendi annesi gibi tam on ikiden isabet ettiremiyebilir.

Tipik Türk Anası İle Avusturalyalı Anayı Kıyaslıyalım mı?                                                         

  1-Tezcanlı Türk anası, merdiven çıkmaya çalışan çocuğunu kucakladığı gibi hemen yukarı çıkarı verir. Avusturalyalı Ana ise, çocuk sürünsün iki saat onun çıkmasını bekler durur. Yardım dahi söz konusu değildir.                                                                                                                
2- Türk anasının çocuğu kıymetlidir ve onun koruması altında yavrucuğudur. İsterse 50 yaşında olsun hala onun gözünün bebeğidir. Avusturalyalı Ananın çocuğu ondan bağımsız bir birey olarak büyür ve 18 yaşında kapı önüne konulabilir.                                                                        
3-Türk anasının bir dediği söz ertesi gün değişir. Tutarsız oluğu gibi, gün içinde misafiri, temizliği, komşu yardımlaşması bitmez. Avusturalyalı anası işin tek iş çocuğa bakmaktır. Başka hiç bir işe koşmaz, umursamaz bile.                                                                                     
4-Türk anası çok iyi bir anne olduğunu söyler ve "saçımı sizin için süpürge ettim" der. Avusturalyalı anasının öyle bir iddiası asla bulunmaz.                                                                    
  5- Türk anası yufka yürekli, ağlayan çocuğuna dayanamaz, korur kollar. Avusturalyalı ana sıtaş gibidir, çocuk isterse kendini yırtsın, umru olmaz. Acıtasyona gelmez,getirilmezler.     
6- Türk anası temizdi rçok titizdir. Evini, yemeğini hatta konu komşuyu bile piru paklar. Çocuk sokakta oynarken bile içi içini yer o çocuk pislendi ne olcak diye. Avusturalyalı anası bildiğiniz pasaklıdır. Onlar için gerçekten kirlenmek güzeldir tabiri sakıncalı olmaz.                  
7-Türk anası kendi sosyal çevresine çocuğunuda dahil eder. Nerde kına gecesi,gün, dernek, toplantı var orda çocuğu da vardır. Çocukları bu konularda yetişmiş birer kültür abidesidir. Avusturalyalı anası ise, akşam 8 oldu mu o çocuğu ya Babysister`a bırakır, yada bir bakıcı bulur. Asla sosyal çevresine, hatta alışverişe bile çocuğu götürmez.                                              
  8- Türk anası tatili çocuksuz düşünmez bile. Ömründe belki bir kez çocuksuz tatile gider ama Avusturalyalı anası için 8 aylık bebeği bırakıp tatile gitmek çok normal bir durumdur.                                                                                                                                                             
Konu gereği Türk anaları elleri öpülesi insanlardır. Fedakar ve karşılıksız sevginintimsalidirler. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları