Sağlık açısından aşağıda bahsedilecek çayların tüketimini ihmal etmemekte fayda bulunmaktadır. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez içeceklerinden bitki çayları sağlık açısından hayatımızda önemli bir yer teşkil etmektedir.

1-Yeşil Çay

Image

Eski Çin devletine kadar uzanan bir tarihe sahip olan Yeşilçay, o dönemlerde tıbbi amaçlar için kullanılmıştır. Barındırmış olduğu yüksek oranda antioksidan sayesinden kanser oluşumunu engellemektedir. Diğer taraftan kolestrolün düşmesine yardımcı olmakta ve dişlerin çürümesini engel olmaktadır.

2-Zencefil Çayı

Image

Dünya genelinde en çok tercih edilen bitkilerden biri olanzencefilin çayı kan dolaşımını ve iltihabı azaltmaktadır. Antimikrobiyalözelliği sayesinde ise baş ağrısı, ateş, bulantı gibi durumların tedavisindekullanılmaktadır.

3-Siyah Çay

400

Yüksek oranda antioksidan bulunması nedeni ile siyah çay,kalp hastalıklarını ve inme riskini azaltır, kolestrol düzeyini düşürür ve bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

4-Nane Çayı

Image

Nane çayı midenin asiditesini arttırmak sureti ile sindirimeyardımcı olmaktadır. Soğuk algınlığı ve grip sonucunda meydana gelen titremeyi gidermesi açısından önemli bir yardımcıdır.

5-Papatya Çayı

Image

Papatya çayında A ve C vitamini ailesinden birçok vitamin barındırmaktadır. Papatya çayının rahatlatıcı bir özelliği bulunmaktadır.Uykusuzluk sorununa ve iştah açıcı bir özelliğe sahiptir.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları