Fast food tarzı yiyecekler yemek göründüğünden vücudumuza daha fazla zarar vermektedir. Ayda bir iki kere yediğimizde bir şey olmaz mantığı devreye girmekte. Bakın fast food tarzı yiyecekler vücudumuza nasıl etkiler yaratıyor.

Daha Çok Kilo Aldırıyor

Image

Gün içerisinde alınması gereken kalori miktarının 2000olduğunu düşünürsek bir hamburger yanında içeceği ve patatesini de yediğimizivarsaydığımızda gündelik kalori miktarını alıyoruz bile. Gün içerisinde toplamalmamız gereken kalori miktarını bir öğünde almış olmaktayız. Fast food tarzıyiyecekler vücudumuza fazladan yağ girmesine sebep olmaktadır.

Daha Hızlı Şekilde Yorulmak

Fast food tarzı yiyecekler karbonhidratlı besinler olmalarındandolayı gün içerisinde sizi uyku haline sokar ve ağırlaşmanızı sağlar.

Kolestrol Yükselir

Image

Yiyeceklerde iki tür yağ bulunmaktadır. Hayvansal yağlar veendüstriyel olarak üretilen trans yağlar. Trans yağlar fast food türüyiyeceklerde kullanılmasından dolayı yediğiniz zaman kolestrol seviyesiyükselir ve kalp hastalıklarına davetiye çıkarır.

Şişkinlik Yaratır

Image

Fast food yedikten sonra hissetmekte olduğunuz durum doymakdeğil şişkinlik olmasıdır. Bunun nedeni ise yediğiniz hamburgerin ve patatesin sodyumbarındırmasıdır. Sodyum aslında vücudumuz açısından faydalıdır ama çok fazlasıyüksek oranda kan basıncına sebep olmaktadır.

Depresyon Riski

Fast foof tarzı yiyecekleri yediğiniz zaman sadecevücudunuzda fiziksel olarak değişimler meydana gelmesinin yanında kişinin tümkimyasını bozmakta ve depresyona yatkın olmanızı sağlamaktadır. Fast foodyiyenlerin yemeyenlere oranla yüzde elli oranında depresyona yakalandıklarıtespit edilmiştir.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları