Günümüz dünyasında sık sık görmekte olduğumuz ama erken teşhis sayesinde tedavisinin mümkün olduğu kanser hastalığına yakalanmamak için birazdan bahsedilecek olan gıdalardan tüketmek önemli bir durum harz etmektedir. Birçok hastalıktan korunmak amacı ile özellikle de kanser hastası olmamak için bu besinlerden tüketmek önemlidir.

Soya Fasulyesi

Image

Kanser oluşumunu engellemek için tüketilmesi gerekenbesinlerin en başında soya fasulyesi gelmektedir. Soya fasulyesinin östrojenhormonuna olan etkisinden dolayı mesane kanserini önlemektedir. Yapılan araştırmalar,yüksek soya bazlı protein ürünleri tüketen kişilerin mide kanserine yakalanmariskinin düşük oranda olduğu belirlenmiştir. Diğer yandan meme kanseri olan kadınların,soya fasulyesinde bulunan östrojen olması sebebiyle tüketilmemesi gereken birbesin olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir.  

Üzüm

Image

Kanser hücrelerinin toksik etkisini bloke etmesi ilehücrelerin büyümesine engel olan üzüm, sağlıklı hücrelerin korunmasına dayardımcı olmaktadır. Üzüm çekirdeğinin kanser türlerine karşı koruyucu etkisiolduğu saptanmıştır. Diğer yandan üzüm’ün meme ve deri kanserini engellemeyeyardımcı olduğu bilinmektedir.

Yeşil Çay

Image

Bir diğer tüketilmesi gereken gıdalardan birisi de yeşilçaydır. Polifenol maddesi içermesinden dolayı kanseri önlemede önemli biryardımcı olarak karşımıza çıkmaktadır. Diğer taraftan Yeşil çayın bağırsak vemide kanserlerini önlemede önemli bir besin maddesidir.

Omega 3 Kaynağı Besinler

Image

Hamsi, Somon gibi Omega 3 bakımından zengin olarak bilinenbalıkları tüketmenin kanser hücrelerinin oluşumunu engellenmeye yardımcı olduğubilinmektedir.          

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları