Buzlu suyun kişisel bakımdan temizliğe kadar birçok alanda kullanıldığını biliyor muydunuz? Sizler için buzlu suyun belki de hiç aklınıza bile gelmeyecek faydalarını derledik.

Aşırı derece sıcaklarda serinlemek amacı ile buz küplerinin içerisinde olduğu suyu içmeniz halinde rahatlatıcı etkisi olduğunu herkes biliyordur. Diğer yandan buzlu suyun serinletmenin haricinde başka nasıl değerlendireceğinizi hiç düşündünüz mü? İşte buzlu sudan yararlanabileceğiniz faydaları.

1-Yorgunluk sonucunda şişmekte olan ayaklarınızı buz koymak sureti soğutmuş olduğunuz suda on beş dakika bekleterek ağrı ve şişliklerden kurtulabilirsiniz.

2-Giysilerinize ya da halınıza yapışmış olan sakızı yayılmadançıkması için buzlu sudan faydalanabilirsiniz.

3-Hanımlar bu sizin için. Ojelerenizin bir an önce kurumasını istiyorsanız ellerinizi buz dolu suyun içerisinde bekletin. Soğuk su ojenizin hızlıca kurumasını sağlar.

4-Su tüketmenin her mevsim sağlığa yararlı olduğunu bilmeyen yoktur. Buzlu su içmek metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olmasından dolayı faydalı olduğu söylenmektedir.

5-Yapmış olduğunuz yemek eğer çok yağlı oldu ise, fazla olan yağı birkaç buz küpü ile alabilirsiniz. Buzları havlu bir kâğıda sardıktan sonra yemeğin üzerinde gezdirmeniz yeterlidir. Buzlar tencerenin üzerinde yüzmekte ola yağı emecektir. 

6- Buz küpleri, mutluluk hormonunun kanınıza akmasını sağlayacaktır. Endorfin hormonunun görevi ağrının şiddetini azaltmayı ve vücuda daha az rahatsızlık vermesini sağlamak amacı ile sinirleri uyuşturmaktan ibarettir. O gün içerisinde ağrınız sızınız var ise buz kütlesiyle belirtilen noktaya uygulanan yöntem ile hem vücuttaki ağrıyı kesmekte hem de enerjik olmanızı sağlamaktadır.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları