1914 yılı Büyük Britanya`da Kew Rasathanesi, ilk olarak Rolex kol saatini, deniz kronometresine özel “A” sınıfı statüsünde belgelendirmiştir. Bir satin su geçirmezliği, performansı ve kalitesi üzerine ispatlan ve iddialar sonucu, Rolex saat modelleri her geçen gün zirveye çıkan modeller üretti.

  Rolex Oyster Modeli

 

  1927 ylı Mercedes Gleizze isimli yüzücünün kolunda Rolex Oyner modeli vardı. 10 satten uzun süre yüzen yüzücü, satin ne kadar mükemmelo lduğunu ispatladı. Aynı zaman da Everest Dağı`na düzenlene ilk keşif gezinin saati Rolex`i. Rolex model saatler, Oyster modeli ile çok ilgi çekti ve kullanıcıları hayran kaldı. Spor dünyası, havacılık, motor yarışları ve keşifler de denenen Oyster, teknik anlamda da sınıf birincisi olarak seçildi. 1945 yılı itibari ile kadran üzerinde bir pencere vasıtası ile otomatik kurmalı olarak çalışan kronometre ile Datejust modeli ortaya çıktı. Ünlü model, Rolex`in özel ürünü olması ile Oyster modelinin ise atasıdır. Erkekler için tasarlanan model, ilerleyen zaman içinde kadınlar içinde tasarlanmıştır.

  1992 Rolex Yacht Master Modeli


  Oyster`ın ardından 1992 yılı Yacht Master modeli doğdu. Yelkencilik ailesinin bağlarını daha da pençinleyen model, Rolex için gitgide gelişen bir dünyayı işaret ediyor. 2012 Rolex Sky Dweller Dünyayı gezmeyi sevenler için Rolex`in sunduğu  diğer modeli Sky Dweller`dır. Teknolojik olarak üstün meziyetlere sahip model, 42mm`lik kasa, çift zaman dilimli Saros döngüsünden alınmış, kullanımı kolay ve rahat okunan bir saat.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları