Annelik, kutsal meslek… Son derece zorlu bir hamilelik sürecinin ardından işte bitti diyerek bebeğini kucağına aldığı o an… Aslında bakılırsa bitti dediği o an süreç başlıyor. İşte bu süreçte yeni anneyi zor bir dönem bekliyor. Bu zor dönemde anneye destek olmanın yollarını sizler için derledik.

1.      Anneliğin ne kadar kutsal olduğundan bahsedin. Onun sıradan olmadığını ve bu süreçte güçlü olduğunu sık sık dile getirin. Buna pohpohlamak denilirse evet pohpohlayın. 

Image

2.      Güzel göründüğünden bahsedin. Çoğu anne doğum sonrasında psikolojik olarak zor bir süreç geçirir. Bu süreçte kilo artışı, bebekle ilgilenmekten kendine bakamayışı ile birlikte öz güveni yerle bir olur. Bu döneminde sık sık güzel göründüğünden bahsedin. Kendini iyi hissetmesini sağlayın. 

Image

3.      Ona mutlaka yardımcı olun. Özellikle loğusalık döneminde anneler yorgun düşer. Hem doğum sonrası vücudun toparlanma süreci hem bebeğin bakımı hem de ev işleri derken anne yorgun düşebilir. Bu noktada ona destek olun. Bebeğin bakımı ile belirli dönemlerde siz ilgilenin. Ev işlerinde yardımcı olarak yükünü hafifletin ve yanında olduğunuzu belirterek ona destek olun. 

Image

Emzirme konusunda ona destek olun. İlk dönemlerde anneler bebeği emzirme işleminde zorluklar yaşayabilir. Mutlaka işlerin ters gidebileceğinden ancak bebeğin onun sütü ile beslenmesinin mucizesinden bahsedin. Bu durum anneyi rahatlatın.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları