Vücudumuzun esrarengiz bir mekanizması vardır. Bazı hileler sayesinde ağrılara anında müdahale edebilir, acınızı hafifletebilirsiniz. İşte denemekten pişman olmayacağınız tuhaf ama gerçek vücut hileleri.

Image

Migreni durdurun: Migren ataklarınızda daha az ilaçla ağrıyı kontrol altına almak istiyorsanız, eski bir teknik olan basınç tekniğini deneyin. LiveStrong'a göre, bir elinizde başparmak ve işaret parmağınızı kullanarak diğer elinizle başparmak ile işaret parmağınız arasında kalan bölgeye baskı uygulayın. Parmaklarınızla her iki tarafta iki dakika basılı tutup basınç uygulayın. Bu işlem, kanın başınızdan ve boynunuzdan akmasına izin verecek ve ağrınızı hafifletecektir. 

Image

2- Diş ağrıları: Diş ağrısı, en sancılı, dayanılması güç ağrılardan biridir. Diş ağrısı çektiğinizde, işaret parmağınızla başparmağınız arasında kalan kısma buz ile masaj yapın. İlginç fakat, bu alan yüz ve ellerden beyine ağrı sinyalleri gönderen sinir yolları ile doludur ve soğuk hava kompresi uygulamak ağrıları engeller.

Image

3-Boğaz ağrıları: Bir kulak, burun ve boğaz uzmanlık merkezinin başkanı ScottSchaffer, şunları söyledi: Şiş ve ağrılı bir boğazı hafifletmenin ardındaki sır aslında kulaktadır! "Kulaktaki sinirler uyarıldığında boğazda bir kas spazmına neden olabilen bir refleks yaratırlar. Bu spazm ağrıları hafifletir "Soğuk ve grip döneminde bunu uygulamanız boğaz ağrılarınızı hafifletecektir.

Image

4- İğne korkusunu çözmek için: Eğer iğne korkunuz varsa,bu püf noktası sizin için. İğne yapılacağı zaman, küçük bir öksürükle her şeyi kontrol altına alabilirsiniz. Bu sayede iğne acısını hissetmeyeceksiniz bile...

Image

5- Yanıklar ve yara izleri: Yanıkların doğal yolla, hızlı bir şekilde ve su toplamadan iyileşmesine yardımcı olun.Talihsiz bir yanık kazasından sonra buz torbası ile müdahale etmek yerine parmaklarınızla etkilenen bölgeye hafifçe basmayı deneyin. Bu cildinizi vücut sıcaklığına daha çabuk geri getirecek ve dolayısıyla su toplama riskini azaltacaktır.

Image

6- Burnunuzu boşaltın: Sinüslerinizin dolu olması birçok problemi beraberinde getirir. Dilinizi damağınıza ve bir parmağınızı kaşlarınıza bastırarak baskı uygulamayı deneyin. Vomer kemiğine (yüzün iki tek kemiğinden biridir) karşı uyguladığınız bu kuvvet mukusu gevşetir. Bir kaç dakika sonra sinüsleriniz temizlenmeye başlayacaktır.

Image

7- Sinirlerinizi kontrol altına alın: Gergin hissettiğiniz ilk an da bu yöntemi deneyin: Başparmağınızı sallayın. Garip gelebilir, ancak bunu yapmanız nefesinizi düzene sokacak ve sinirinizi kontrol altına alarak kalp atış hızınızı yavaşlatacak ve sizi sakinleştirecektir .

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları