Dünyada bilinen hastalıkların haricinde büyük olasılıkla daha önceleri hiç duymadığınız hastalıklarında olduğunu belirtelim. Sizler için ilginç gelebilecek hastalıkları derledik. Bol sağlıklı günler.

1-Vitiligo Hastalığı

Image

Derimizde pigment üreten, dolayısıyla derimize rengini veren melanosit hücreleri vardır. Çeşitli sebeplerden dolayı, bu melanositlerin hasar görmesi sonucu, pigment üretilemez. Pigment yetersizliği sonucu deride, dağınık ve yama şeklinde sınırları belli olan beyaz lekeler oluşmakta ve yayılmaktadır.

2-Mavi Cilt Sendromu

Image

Kentucky'nin dağlık bölgelerinde 1960'larda mavi derili bir ailenin yaşadığı keşfedildi.  Bir çoğu 80  yaşına kadar  yaşayan bu  grubun  mavi tenleri  dışında  hiç bir  sağlık  sorunları bulunmuyor.  Mavi  derili olma  özelliği  diğer jenerasyonlara  aktarılan  bu ailenin  bazı  fertleri mor  ve  çivit rengi de görülüyor.

3- ​Alice Harikalar Diyarında Sendromu

Image

Vücut imajı ve şekliyle ilgili algı  yanılsamaları ile  giden  tuhaf bir  sendromudur.  Hastanın zaman,  boşluk  ve vücut  görüntüsü  algısı bozuk.  Hastalar vücut şekillerinin  ve  ölçülerinin  değiştiği algısına  kapılmaktadır.

4-Titreme Tremor Hastalığı

Image

Belki birçok insan bunun farkında olmasına karşın o anki duygularına vermektedir bu hastalığı fakat ileride ciddi bir yayılma gösterebilen bir hastalık türüdür.

5-80 Yaşındaki Çocuk Sendromu

Image

Progeria’ya bir çocuğun genetik şifresindeki ufacık, basit bir kusur neden olabilir ama yıkıcı ve hayatını değiştiren sonuçlara yol açar Benjamin Button'ın tuhaf hikayesi de bu hastalıktan esinlenmiştir.

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları