Uçuş korkusu yaşayanlar için hava yolu seçeneğini akla getirmek bile huzursuzluk hissetmeleri için yeterli olmaktadır. Bu korkuyu yaşayanlar bedenlerinin en uç noktalarında hissettikleri panik duygusu sebebi ile çoğunlukla yardım olmadan uçağa binememektedir. Artık bu korkuya son! Yüksekten kısacası uçmaktan korkanların bu korkusunu yenmeye yardımcı olabilecek 7 adet tüyo.

1-Türbulans Korkutabilir Bunun Normal Olduğunu Bilmek

Türbulans yani uçakların hava boşluğuna yakalanmasından dolayı yaşanan korkuyu yaşayanlar uçağın düştüğünü sanmaktadır. Bu korkudan kurtulmanın yolu ise uçağı inişli çıkışlı bir yolda giden arabaya benzetmekten geçmektedir.

2-Uçaklar Güvenilir Ve Sağlamdır

Uçaklardan korkmanıza gerek çünkü bu araçlar güvenilir vesağlamdır.

3-Pozitif Düşünmek

Uçağa binerken ya da uçakta iken aklınızı olumlu düşüncelere kanalize etmeniz uçak korkunuzu yenmek açısından faydalı olacaktır.

4-Kaslarınınız Yönetimini Ele Almak

Uçakta iken baktınız istemsiz kasılmalarınız meydana geliyor,kontrolü elinize alıp istediğiniz kası kasıp bırakın.

5-Aşırı Düzeyde Çalışan Hayal Gücünüzün Sesini Kısmak

Uçuş esnasında duymuş olduğunuz acayip seslerin düşme işareti olduğunu hayal etmekten vazgeçin ve her sesi yorumlayacak kadar tecrübeniz olmadığını unutmayın.

6-Rahatlama Egzersizi Yapmak

Uçuş sırasında gerginlik hissettiğiniz zamanlarda derin birnefes alıp yavaş yavaş bırakmanız önemli bir noktadır.

7-Panik Hissini Tanımak

Panik halini yaşıyor olsanız bile bunun size fiziksel bir zarar vermeyeceğini, kalp krizi geçirmenize sebep olmayacağını bilmeniz önemlidir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları