Bizde komşuluk kavramı değerlidir. Bu sebeple komşularımıza ayrı bir değer veririz. Tüm yaşanan savaşlar, siyasi çıkmazlar, politik tartışmalar ile gündeme geldiğimiz komşumuz Yunanistan yine de bizim için ayrı bir yere sahiptir. Komşudur, deyip göz yumsak da artık ‘’hayırdır birader’’ moduna geçmemize sebep olan hırsızlıkları ile gündemdeler. Sürekli olarak bizim değerlerimizi, yemeklerimizi kendilerine mal etmeleri ile bilinen Yunanların bizden çalmaya çalıştığı değerlerimizi derledik.

1.      Türk Kahvesi

Image

Bir kahvenin kırkı yıl hatırı var ancak gelin görün ki tüm dünyada ‘’ Türk Kahvesi ’’ olarak bilinen kahvemiz Yunanistan’da ‘’ Yunan Kahvesi’’ olarak anılıyor. Üzerine utanmadan aynı bizler gibi fal bakıyorlar.

2.      Türk Lokumu

Image

Tüm dünyada ‘’ Turkish Delight ‘’ olarak bilinen lokumu sen al Yunan Lokumu yap oldu mu şimdi hiç?

3.      Antep Baklavası

Image

Lokumu bir yere kadar kabul edebiliyor da insan, Antep Baklavasının üzerine nasıl yatıyorlar akıl mantık almıyor! Yahu baklava bu ülkenin toprağından, kültüründen çıkmış bir lezzet iken Yunanistan’ın bunu üreterek tüm dünyaya Yunan Baklavası olarak satması, ayrıca hak talep etmesi oldukça gülünç.

4.  Bizim her sokak köşesinde kurduğumuz döner’i kendilerine mal ederek Greek Gryo olarak tüketmeleri ve dönerin aynısının tıpkısı olması da mı bir tesadüf. Evet ortak bir geçmişimiz olabilir, komşu olabiliriz ancak bu kadar çalıntı da fazla!

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları