Modayı takip ettiğiniz zamanlarda alıp giymekte olduğunuz bazı kıyafetler ilerde sağlığınız açısından olumsuz durumlara sebep olabilmektedir. İşte sağlığınıza zarar vermekte olan o kıyafetler ve aksesuarlar.

1-Yüksek Topuk Ayakkabı

Image

Auburn Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kadınların erkeklerden dört kat daha fazla ayak problemi olduğu sonucuna vardı. Eklem ağrısı, kalluslar, ayak bileği burkulmaları, osteoartrit ve sinir hasarı gibi birçok hastalığa kadınlar sahip. Nedeni ise kadınların aşırı yüksek topuklara sahip ayakkabılar giymesi.

2-Kolye ve Küpeler

Image

Yapılan son araştırmalara göre, delinen kulakların %20'sinde bakteri enfeksiyonu geliştiği gözlemlendi. Yanlış delinen veya kalitesiz malzemeler ile delinen kulaklara takılan küpelerde bakteri geliştiği gözlemlendi.Aynı durum kolyeler için de geçerli, kolyeler eğer ağır ise boyun ağrısına neden olduğu saptanmış.

3-Kravat

Image

Elbiselerinden dolayı acı çekenler sadece kadınlar değildir. Cornell Üniversitesi'ndeki bir araştırmaya göre, erkeklerin% 67'si boyunlarından daha küçük gömlekler almakta. Sonuç olarak, küçük gömlekler ve sıkı bağ düğümleri kan dolaşımını azaltır, göz içi basıncını arttırır, baş ağrılarına neden olmaktadır. Sonuç olarak, küçük gömlekler ve sıkı bağ düğümleri kan dolaşımını azaltır, göz içi basıncını arttırır, baş ağrılarına neden olmaktadır. 

4-Dar pantolon

Image

Bacakları sıkarak giyilen moda haline gelmiş bu pantolonlar sağlığınıza ciddi zararlar vermektedir. Düzenli olarak giyilen dar pantolonlar bacaklardaki kan dolaşımını zayıflatır, damarlara zarar verir ve hatta sindirim sisteminizi zorlaştırmaktadır. Moda deyip de her sunulmakta olanı almamak eniyisi.

5-Parmak arası terlik

Image

Plaj için önemli bir aksesuar olmasına rağmen, parmak arası terlikler düşündüğünüz kadar güvenli değildir. Aslında ayaklarınızı tehlikeye atıyorlar. Bu tip ayakkabı ayaklarınızda kolaylıkla enfekte olabilecek sıyrıklara neden olabilmektedir.  

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları