Otobüs yolculuğuna çıkmadan önce ‘Benim için bir farklılık olacak’ der, yapacaklarınız için heyecanlanırsınız. Ama durum sizin kendinizi soyutladığınız bu eylemler kadar yalın değildir. Sonuçta otobüs yolculuğunda onlarca insanla birlikte gidiyorsunuzdur ve ister istemez onlarla muhatap olursunuz. Sizlere otobüs yolculuklarında karşılaşılan 6 insan tipinden bahsedeceğiz.

Horlamalı yolcular 

Image

Bu insanları gördüğünüz ilk andan itibaren, 'Bütün otobüs uyur da, bu arkadaş kesinlikle uyumaz' dersiniz. Fakat durum hiç de görüldüğü gibi değildir. Kişi, uzun bir sahne şovuyla girişini yapar; ve sabaha kadar her tondan horlamasını icra eder.

İki tane alabilir miyim?’ yolcuları 

Image

Bu arkadaşlar otobüs yolculukları için özel hazırlanırlar. Koladan, meyve suyundan, sodadan ve kahveden içmek için kendilerine söz verirler. Ve bu sözlerini de otobüse bindiklerinde yerine getirirler. Muavin her geldiğinde her şeyden iki adet isterler. 

Ağlayan bebek ve aşırı duyarsız annesi 

Image

Gerçi bahsi geçen ikilimizden sadece otobüste olmuyor da, neyse… Ağlayan bebek ve annesi mutlu mesut bir şekilde otobüse binerler. Binerken kendilerini çok ama çok sevdirirler. Daha sonrasında ağlayan bebek bir uyur, bir uyanır. Huysuzluk da bu süreç ile başlar.

Koltukla rahat edemeyen arkadaş 

Image

Siz genellikle bu arkadaşı görene kadar aklınızdan hep şu cümle geçiyordur: "Acaba şu koltuğu yatırsam insanlar rahatsız olur mu?". Siz bu düşünceleri aklınızdan geçirirken, bir de bakmışsınız ki ufukta bu arkadaş belirmiş; bir sağa bir sola bakarak işlerine koyulmuşlar. Koltuk bir ileri bir geri gider. Sonunda keskin bir hareket ile koltuğu sonuna kadar indirirler.

Muhabbeti koyu olan tipler 

Image

Bu yolcular yanınıza oturduktan sonra işaret fişeğini küçük bir soru ile yakarlar. Mesela: ‘Memleketin neresi evladım?’. Sonra yaylım ateşine başlarlar. Bundan sonraki zamanlarda da onları susturabilene aşk olsun diyelim, siz anlayın.

Her şeye sıkıntı çıkaran tipler 

Image

Bu arkadaşlar normal hayatlarındaki sıkıntıyı otobüse de getirirler. Bagaja verdikleri bavul ile başlayan aksiyon, bagajdan bavul alana kadar devam eder. İkrama laf ederler, yolculara laf ederler, yemekleri beğenmezler ve dahası. Onları memnun edebilene de aşk olsun! 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları