Gündelik hayatımızda doğru sandığımız fakat aslında yanlış olan davranışlar.

1.      Doğal içecek diye her gün aşırı miktarda meyvesuyu tüketmek.

Pek tabii doğal içecekler hayatımızda yer almalı. Ancakgünlük olarak aşırıya kaçmak oldukça yanlıştır. Şöyle ki bir havuç suyu için6-7 adet havuca ihtiyaç var. Bunun hepsinin içerek tüketilmesi halinde vücudafazla şeker yüklenebilir.

2.      Sürekli dar pantolon ve tayt giymek.

Gün içinde sürekli olarak dar kıyafetler giymeniz halindekan dolaşımında sorunlar meydana gelebilir. Bunun yanı sıra vücut havasız kalırve döküntü yaşanabilir.

3.      Yemekten sonra her zaman dişleri fırçalamak.

Diş fırçalamak kişisel temizlik ve diş sağlığı açısındanoldukça gerekli bir durum olsa da gün içinde aşırı şekilde dişleri fırçalamakdiş minesine ve yüzeyine zarar verir. Aşırı derecede fırçalama durumunda ileriki dönemde sorunlar baş gösterebilir.

4.      Hapşırığı tutmak.

Hapşırma anında etrafı rahatsız etmemek açısından kimimizbazı dönemlerde hapşırığımızı tutmaktayız. Ancak bu durum son derece yanlıştır.Beyne giden damarlara zarar verdiği için felç söz konusu olabilir.

 5.      Pet şişede su taşımak, bu şişelerden su içmek

Gün içinde beklide çoğumuzun yaptığı bir durumdur. Ancakgüneş gören şişeler plastiğin zararlı maderini suya geçirir ve bu durum sağlıkaçısından sorun teşkil eder.

 6.      8 saatten fazla uyumak.

Bir insan için ortalama olarak 8 saat uyku yeterlidir. Bununüzerinde bir uyku son derece zararlıdır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları