Bal içerisinde bulunan bileşenler sayesinde çok faydalı bir besindir. Antioksidan ve vitaminler bulundurması ile birlikte vücudumuzun bağışıklık sistemini önemli derecede katkılar sağlamaktadır. Balın içinde eğer mısır şurubu, glikoz gibi katkı maddeler varsa o zaman bal kesin olarak saf değil ve sahtedir. Balın gerçek olup olmadığını anlamak için bazı basit yöntemler bulunmaktadır. İşte o yöntemler.

Balın Akışkan Olması

Bir balın gerçek olup olmadığını anlamak için yapılacak olanşey balın akışkanlığına bakılmasından geçmektedir.  Balı kavanozundan bir kaseye dökmeye başlayınve akışkan mı değil mi diye izlemeye başlayın. Zira bal eğer kesik kesik olarakakıyorsa o zaman bal sahtedir. Balın kesintisiz ve akışkan biçimde akmasıgerekmektedir.

Keçeli Kalem Testi

Bir parça balı parmağınızın ucu ile arak en geniştırnağınızın üzerine bırakınız. Tırnağınızın üzerinde birkaç dakikabeklettikten elinize bir keçeli kalem alarak yazın. Eğer keçeli kalemtırnağınızın üzerine koyduğunuz balın üzerinde yazmaya devam ediyorsa balgerçektir. Zira yazmıyor ve dağılma gösteriyorsa ya da hiçbir şekildegörünmüyor ise o zaman bal sahtedir.

Ateş Testine TabiTutmak

Balın gerçek olup olmadığını anlamak için yapılacak olan enbasit yöntem balı ateş testine tabi tutmaktır. Tahta kaşık yardımı ile birmiktar bal aldıktan sonra kaşığın altına ateş tutarak testi uygulayın. Eğer balateş ile temas ederek yanmaya başladı ise kesin olarak sahtedir. Gerçek bal,ateşe değse bile herhangi bir yanma belirtisi göstermemektedir.          

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları