Formunuzu koruma esnasında dövüş sporlarının amacı olan savunma tekniklerini de öğrenme şansınız bulunmakta. Hem zihninizi hem de bedeninizi aktif biçimde kullanmanıza yardımcı olan dövüş sporlarının hiç bilmediğiniz faydaları olduğunu biliyor muydunuz? İşte size bu sporlara şans vermenizi sağlayan faydalar.

1-Dövüş sporlarını yaptığınızda sinirleriniz kontrol altında olur. Bu spora zaman ayırdığınız zaman, vücudunuzda birikmiş olan enerjiyi harcayarak rahatlama sağlama şansına sahip olursunuz.

2-Dövüş sporları kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olur. Diğer tüm sporlarda olduğu gibi düzenli bir şekilde yapıldığı zaman hem enerjiniz hem dayanıklılığınız artacaktır.

3-Güvenli bir durumda olmadığınızı hissettiğiniz anlarda kendinizde gücün farkına varmanızdan dolayı ne yapılması gereğine daha kolay karar verebilirsiniz. 

4-Dövüş sporlarına başladığınız andan itibaren esnekliğiniz, dayanıklılığınız ve çevikliğiniz artmaktadır.

5-Dövüş sporları güven duygunuzun artmasına yardımcı olacaktır. Karşınıza daha güçlü biri çıksa bile, öğrenmiş olduğunuz teknikler sayesinde ondan daha üstün olacağını bilecek ve bu sebepten dolayı da kendinizi daha güvenli hissedeceksiniz.

6-Dövüş sporlarında farklı kültürleri ve disiplinleri öğrenmiş olacaksınız. Spor esnasında mücadele etme içgüdüsünü, hoşgörü, saygıyı ve iradenizi kontrol etme gibi kavramları gerçek hayatınızda uygulama durumunuz olacak.

7-Bu sporu yapan kişilerin kilo alma gibi bir dertleri olmaz. Vücudu kolayca şekle sokmasından dolayı kilo almanız zor bir hale gelecektir.

8-Dövüş sporlarının kalp üzerinde olumlu bir etkisi bulunmaktadır. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları