Cinsellikle ilgili her geçen gün çok ilginç araştırma sonuçları ortaya çıkıyor. Bir hayli ilgi çeken bu konudaki araştırma sonuçlarından bazıları şaşırtıyor. İşte cinsellik üzerine yapılan araştırmalardan bazıları ve sonuçları

Yaşınız 9 rakamıyla bitiyorsa, aldatmaya daha meyillisiniz.

Image

Uzmanlar bunun nedeninin 19, 29, 39, 49 gibi yaşların, yeni bir 10 yıllık döneme girilmek üzere olunduğundan, geleceğin heyecanı ve geçmişin sıkkınlığının birleşmesi nedeniyle yeni şeyler denemeye daha fazla teşvik etmesi olduğunu düşünüyor.

Grinin Elli Tonu" adlı kitabı okuduysanız ve sonrasında cinsellikten soğuduysanız, yalnız değilsiniz.

Image

Nitekim çoğu kişi kitabın pek çok kişinin cinsel dürtülerini harekete geçirdiğini tahmin etse de, Illinois Üniversitesi'nden araştırmacılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre kitap tam aksine cinsel isteği azaltıyor.

Erkekler kış mevsiminde kadınların vücudundan daha çok etkileniyor.,

Image

Araştırmacılar bunun nedeninin kış mevsiminde kat kat giyilen elbiseler olduğunu düşünüyor. Üç dört kat elbisenin ardında duran bedenin, psikolojik olarak erkeğe ulaşılması daha güçmüş gibi geldiğini ve bunun da cinsel ilişki sırasında daha zevk veren bir etken olduğunu iddia ediyor uzmanlar. 

Son 12 ayda cinsellik yaşadığınız kişi sayısı, cinsel ilişki sırasında ne kadar tutkulu olacağınızı belirliyor.

Image

Social Cognitive and Affective Neuroscience dergisinde yayınlamış araştırmaya göre, son 12 ayda en fazla 1 kişiyle cinsel ilişkiye girmiş olan insanların, aynı süreçte en az iki farklı kişiyle cinsel ilişkiye girmiş insanlara kıyasla daha az tutkulu seviştiği tespit edilmiş.

Cinsel ilişkiye girdikten sonra neler yaptığınız cinsel performansınızı etkiliyor.

Image

Öyle ki, ön sevişmeden bile daha etkili bir faktör olduğunu düşünen bilim insanları bile mevcut. Uzmanlar, cinsel ilişki sonrasında sarılma ve genel olarak ten temasının önemli olduğunu düşünüyor.

Erkekler kırmızı renkli kadın kıyafetlerinden, diğer tüm renkli kıyafetlere kıyasla daha çok etkileniyor.

Image

Uzmanlar bunun nedeninin, kadınların vücudunun cinsel uyarılma neticesinde pembe/kırmızı tonlarında bir renge bürünmesi olduğunu düşünüyor. Hatta bazı araştırmalar, kadınların ayın cinsel açıdan en verimli oldukları ve en çekici hissettikleri günlerinde bilinçsiz olarak kırmızı kıyafet giydiklerini de deneylerle ortaya çıkarmış durumda.




 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları