Kadınların en çok şikâyet ettiği ve artık yaşlanıyorum gibi düşüncelere kapılmalarına yol açan sorunlardan biri ciltte oluşan kırışıklıklardır. Ciltte oluşan kırışıklıklar cildin eskisi gibi genç ve taze olmadığını gösterse de bu kırışıklıkların oluşmasına sebep olan etkenler de vardır.

Bu etkenler arasında cildin zararlı ışınlara maruz kalması, stresli bir yaşam, sigara kullanımı, çevre kirliliğiniz yarattığı durumlar,  çok fazla makyaj yapma, sağlıksız beslenme, spor yapmama ve jest-mimikleri kullanmada aşırıya kaçma gibi etkenler bulunur. Bu etkenler biraz azaltılarak ciltte oluşan kırışıklıklar ile mücadele edilebilir. Bu mücadelede bize yardımcı olacak çeşitli yollar vardır. Bu yolları öğrenip hayatımıza uygulayabildiğimiz oranda kırışıklıklardan kurtulabilme ihtimalimiz de yükselecektir. Bu yolları sıralayarak ilk adımı atalım.

- Cildimizde kırışıklık olmasını istemiyorsak ilk yapacağımız şey cildimizi sürekli nemli tutmaktır. Çünkü kuru olan ciltler kırışıklık oluşumuna daha müsait bir yapıya sahiptirler.

- Günlük veya haftalık olarak yapacağımız doğal maskelerle cildimize sürekli bakım yapmalıyız.

- Cildimizi güneşin zararlı ışınlarından korumak adına güneş kremi kullanmayı ihmal etmemeliyiz. Ayrıca dışarı çıktığınızda güneş gözlüğü de kullanmayı ihmal etmeyiniz.

- Yüzde oluşan kırışıklıkların çıkmasına sebep olan şey yüz kaslarının yeterince çalıştırılmamasıdır. Yüzümüze uygulayacağımız çeşitli yüz yogalarıyla bu sorunu da ortadan kaldırabiliriz.

- Göz çevresindeki kırışıklıklar için yapacağımız şu egzersiz işe yarayabilir. İşaret ve başparmağımızı kullanarak göz çevresini aşağıdan yukarıya doğru gerdiriyoruz. Bu şekilde göz çevresindeki kırışıklıkları birazda olsa yatıştırmış oluruz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları