Her yıl değişen saç modası ile kuaförlere koşan kızlarımız! Peki, o yılki saç modası yüzünüze yakışacak bir model mi? Öncelikle buradan yola çıkmak lazım. Kişi kendi yüzünü tanıyıp ona uygun bir kesim yaptırması gerekmektedir. Gelin bu yüz şekillerini tanıyalım.

Image

Oval, yuvarlak, kare, kalp, uzun ve üçgen olmak üzereçeşitli yüz tipleri vardır. Peki, siz hangi yüz tipine sahipsiniz ve nasılkesim yaptırmanız gerekmektedir? Haydi, başlayalım o zaman. Oval yüz tipinesahip kişiler, diğer yüz şekillerine sahip kişilere göre bir adım daha öndelerdiyebiliriz. Genel olarak istenilen her saç şeklini kolaylıkla kendilerineyakıştırabilirler. İster kısa ister küt veya uzun. Yuvarlak yüz tipine sahipkişiler ise, yüzlerini daha ince ve uzun göstermeleri lazımdır. Bunun içinortadan ayrılmış düz saçlar onlar için tercih sebebi olmalıdır. 

ImageImage


Kare yüzşekline göre ise, çene kısmındaki kemiğin sertliğini yumuşatmak için yuvarlakgeçişli kâkül ve küt kesimler oldukça yakışacaktır. Kalp şeklindeki yüzler içinise, geniş alını kapatmak için perçem kullanmaları onlar için büyük avantajlıbir durumdur. Çeneden daha kısa saç modellerini tercih etmemeleri lazımdır.Uzun yüzlü kişiler ise, yüzlerini biraz daha yumuşatarak oval hale getirmekiçin perçem ve kâküllerden yardım alabilirler. Dalgalı yani hacimli saçlaronlara en yakışacak saç modelleridir. Üçgen yüzlü kişilerin dikkat edeceğinokta ise, çeneden başlayarak dalgalandırarak yüzdeki orantıyı sağlayan saçmodellerini tercih etmeliler. Düz saç ve oldukça kısa kesimlerden uzak durmamalarıgerekmektedir. 

Image


Kendi yüz şeklinize yakışan saç kesimi size sihirli birdokunuş sağlayacaktır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları