Bahar aylarında bahçelerde ve çiçekçilerde sıkça görmeye alışık olduğumuz, oldukça güzel kokan papatya bitkisinin hiç bilinmeyen bir sürü özelliği bulunmaktadır.

Sadece özel günlerde ve kokusuna hayran olunduğu için değil aslında bir şifa deposu olan bu bitkiyi daha yakından tanımak gerekmektedir. Sayısız şifa kaynağı olan papatyayı nasıl kullanmak gerektiğinin bilinmesi esastır. En çok bilinen şifası ve etki ettiği özelliklerin başında uyku probleminin çözümlenmesi, mide rahatsızlıklarından kullanımı özellikle reflü hastaları için kullanımı ve kış mevsiminde sıkça görülmekte olan soğuk algınlığı durumu için kullanılmaktadır. 


Genel anlamda hangi durumlarda papatya bitkisi kullanımının faydalı olacağını özetlenirse ağır yemekler sonrası midede oluşan rahatsızlığın giderilmesinde ve sindirime yardımcı olması bakımından, bağırsak problemleri yaşayan kişiler için hatta bağırsak iltihaplanmalarında, stresli durumlarda kaygıyı azaltmak amacı ile, birçok kişinin oldukça rahatsızlık duyduğu ve çare bulunamayan sabah kalkıldığındaki mide bulantıları için, ağız içi bakımı yani diş eti rahatsızlıklarında hatta apse yapan diş olduğu zaman papatya suyunu gargara olarak kullanmak, kadınların regl dönemindeki ağrıların şiddetinin azalması için ve zaman zaman stres kaynaklı cilt dökülmeleri yaşayan kişiler için kullanılmaktadır. 

Papatya çayının ise nasıl hazırlandığı önem teşkil etmektedir. Şifa veren bir çay elde etmek için dikkat edilmesi gerekmektedir. Papatya çayı için, yarım litre kaynayan suyun içerisine iki veya üç kaşık papatya çiçeği bitkisinden eklenerek, beş dakika boyunca demlenmesini beklemek gerekmektedir. Daha sonra süzülen çayı içebilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları