Hayatta her alanda iz bırakmak hatta bulunduğu ortama damgasını vurmak isteyen kişiler, özellikle ilk gittiğiniz ortamlarda giydiğiniz renkler çok önemli! Kırmızı genellikle baskın bir renk olarak bilinmekte hatta en dikkat çekici renk olarak tanımlanmaktadır.

Akılda kalması için birçok yemek firması ayırmaçlarını kırmızı yaptırmıştır. Sarının da dikkat çekici bir renk olduğu söylenmekle birlikte gelip geçicilik hissi uyandıran bir renk olduğu bu yüzden dünyanın her yerinde taksilerin sarı renk olduğu belirtilmektedir. Hızın rengi de olduğu belirtilen sarının özellikle iş görüşmelerinde giyilmemesi gerektiği dikkat çekmekle birlikte sarının baskın olduğu ortamlarda oradan uzaklaşma hissi verdiği bilinmektedir.

Image                  Image


Sarı tehlikenin de rengi olarak bilinmekle beraber özellikle siyahla tercih edildiğinde bu hissi uyandırdığı belirtilen bir renktir. Lokantaların, çeşitli iş yerlerinin, okullardaki sınıfların, yatak odalarının özellikle çocuk odalarının sarı renk olmaması gerektiği, bu rengin, ilk bakışta sıcak bir renk olması dışında gelip geçicilik hissi vermesi sebebi ile bulunulan ortamdan uzaklaşma hissini arttırdığı vurgulanmaktadır. Bir ofis ortamına gelen müşterinin ortamı çabucak terk etmek istemesi, çalışanların bulundukları ortamı terk etme isteklerinin artması gibi durumlara yol açacağı için sarı rengin buralarda kullanılmaması gerekmektedir. İlk buluşmalarda karşıdaki kişiyle daha fazla vakit geçirmek isteyenlerin bu rengi tercih etmemesi daha yerinde olacaktır. Renklerin psikoloji üzerindeki etkisini bilerek gidilecek ortama uygun giyinmek kişilerin daha avantajlı bir konum yakalamasına olanak tanımaktadır. 

Image   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları