Dünya’da tanıdığınız kaç tane hayvan vardır? Hiç saymayı denediniz mi? Peki kaç tane canlı olduğuna dair bir tahmin yürütebilir misiniz? Bunu hesaplayabilmek gerçekten imkânsız! Deniz altında, toprak üstünde ve altında yaşayan canlıların sayısını ne sayabilmek ne de tahmin edebilmek mümkün ancak bazı canlılar var ki yaşadıkları yerler itibari ile birçoğumuzun hiç göremeyeceği türden… Bunlardan bazı ilginç canlılar hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.

Tersiyer denilen maymuna benzeyengözleri beyninden büyük olan hayvanın çok güçlü bir yapıda olduğu ve bu hayvanıtutunduğu yerden kolayca ayırmanın mümkün olmadığı söylenmektedir.

Image

Çamur zıpzıpı, suyun dışında yüzgeçlerini kullanarak hareket edebilen ve balığa benzeyen bir hayvandır.

Image

Geoduck, şekli itibari ile istiridyeyebenzeyen bu canlının tek seferde 5 bin dişi ile çiftleşme özelliği bulunduğuiçin insanlarda da iktidarsızlığa çare olabileceği düşüncesi ile tüketildiğisöylenmektedir.

Image

Fil kulaklı ahtapot, adını fil kulağınabenzeyen kulaklarından alan bu ahtapot türünün, kulakları sayesinde yiyecekbulduğu ifade edilmektedir.

Image


Deniz gergedanlarının tek boynuzları bulunmakta ve bu boynuzlarında da çevreyi algılamalarına yarayan sinirleri bulunmaktadır.

Image

Cape yağmur kurbağası balon gibi şişgörünümünün yanında öne uzanan iki ayağı sanki el görünümündedir.

Image

Aksolotl, balığa benzese de ayaklarıbulunan ve balıktan farklı bir deniz canlısı türüdür. Kaplan semenderi grubunadâhil olan bu canlı Meksika’da yaşamaktadır.

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları