Çoğu zaman ilk yardım amaçlı şişlik ve yanıklar için kullandığınız, yazın ise içecek ve yiyecekleri soğutmak için kullanılan buzun aslında daha başka etkilerinin de olduğunu biliyor muydunuz? Buzun cilde de oldukça güzel etkileri olmaktadır.

Buzun bu etkilerinden bahsetmek gerekirse ilk madde akşamları yatmadan önce ve sabah kalktığınız zaman buz küplerini yüzünüzde gezdirerek cildinize canlılık katabilirsiniz ve buzun etkisinden dolayı kan dolaşımı hızlanır ve uyumanız içinde oldukça etkili bir yöntemdir. Makyajdan önce yüzünüze süreceğiniz buz ve ertesinde kullanacağınız gülsuyu tarzı toniklerle gözeneklerinizi küçülterek fondöteninizin cildinizde daha güzel ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsiniz. Vücuda yapılan buzla masaj ile vücudunuzun kan dolaşımını hızlandırarak vücutta oluşan ödemlerin önüne geçebilirsiniz. Ağrıyan dişinizin üzerine kompres yaparak kısa süreliğine uyuşturup ağrıyı kesebilirsiniz.Uykusuz geçen gecelerin ardından uyandığınızda göz altlarınızda oluşan şişlik ve morluklara baş etme yöntemlerinden biride buzluğunuzun içine koyacağınız salatalık özü ile kalktığınız zaman göz altlarınıza masaj yaptığınız takdirde şişliklerin indiğine şahit olacaksınız. Buz kalıbına döküp dondurduğunuz gülsuyu ile cildinize yapacağınız masaj ile canlı bir ciltle birlikte bakışlarınız daha etkili olacaktır.

Image   Image

Bahsettiğimiz buz kullanımında dikkat edilecek tek husus ise, buzun dolaptan çıkarıldığı anda kullanılmaması gerektiğinin bilinmesi gerekmektedir. Önemli olan nasıl ve ne zaman kullanılması gerektiğini bilip, doğru şekilde kullanarak en yüksek düzeyde fayda elde etmek amaç olmalı. Fazla ciltte tutulan buz ile özellikle dolaptan çıkan buzu direkt olarak cilde sürerseniz damar çatlamasına sebep olursunuz o zaman dikkat!

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları