Bahar mevsimi yaz aylarının habercisi olduğu kadar bazı hastalıkların görülmesine sebep olmaktadır. Alerjik astım rahatsızlığı olanlar özellikle bahar aylarını sıkıntılı geçirmektedir. Bu hastalıklar nedir ve nasıl korunmak gerekir? İşte yanıtı.

Depresyon ve BaharYorgunluğu

Image

Sabahları uyandığınız andan itibaren kendinizi yorgun vehalsiz hissediyorsanız, isteksizlik durumu mevcut ise ve baş ağrılarınız varsao zaman bahar yorgunluğuna ve depresyona yakalanmış olabilirsiniz. Bu durumayakalanmamak için en iyi ilaç spor yapmaktan geçmektedir. Bolca su tüketmek,mineral ve vitamin desteği almak bu durumdan kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Mide Rahatsızlığı

Image

Özellikle bahar aylarında ülser, gastrit ve reflüşikayetleri sık yaşanmaktadır. Bu durumları yaşamamak için kızartmalardan,kahve ve asitli içeceklerden, alkol ve sigaradan uzak durmakta fayda vardır.

Solunum Yolu Rahatsızlıkları

Bahar aylarında yaşanmakta olan ani sıcaklık değişimleri,kişinin kendini koruyamaması solunum yolu hastalıklarına neden olmaktadır.Bunlar arasında sinüzit, orta kulak enfeksiyonları, larenjit ve farenjithastalıkları sayılabilmektedir. Bu rahatsızlıklara yakalanmamak için dengelibeslenme ve günde en az iki litre su içilmesi önerilmektedir.

Alerjik Astım

Image

Bahar aylarında alerjik astımı olanlar zor zamanlargeçirmektedir. Bronşların daralması sonucunda kendini belli eden, ataklar ileseyreden bir hastalık olan alejik astımda alerjik sebeplerden dolayı iltihapsöz konusu olmaktadır.

Ürtiker

Halk arasındaki tabiriyle kurdeşen olarak bilinen ürtikerrahatsızlığı ciltte yanma, kaşınma ve kızarıklık meydana getirmektedir. Budurum özellikle polenlerin sık görüldüğü zamanlarda oluşmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları