Sindirim sisteminin, vücudumuzun bağışıklık sisteminin %70’den fazlasını düzenlediğini biliyor muydunuz? Bağırsakların sağlıklı olması hem kabızlık sorunlarını hem de oluşması muhtemel tehlike arz edecek hastalıkları yok etmektedir.

Bağırsak hareketlerinin düzenli olarak çalışması demek sindirim sisteminin doğru çalışması, şişkinlik ve gaz oluşmasının önlenmesi anlamına gelmektedir. Vücut sağlını korumak ve kiloların korunması için bağırsakların düzgün bir biçimde çalışması gerekmektedir. İşte bağırsakların sağlıklı kalması için tüketilmesi gereken besinler. 


Tam Tahıllı Gıdalar

Image

Ekmeklerin tam tahıllı olanlarının tüketilmesi kilosorunlarının ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır. Tahılların içerisindebulunan lif oranı vücut metabolizmasının düzenli çalışmasını sağlamaktadır.Beyaz ekmek ve hamur işleri tüketmek yerine tam tahıldan üretilen ekmekleriyemek daha faydalıdır.

Bol Lifli Besinler

Image

Lif oranı bakımından yüksek olan gıdalar, bağırsaklarda olaniyi bakterileri korumaktadır. Bağırsak kanserinin önüne geçmek için bol lifiçeren gıdaların günlük beslenme içerisinde yer almalıdır. Yeşil mercimek,ananas, kuru meyveler, armut ve salatalık lif oranı bakımından yüksekgıdalardır.

Probiyotik Açısından Zengin Besinler

Image

Probiyotikler, bağırsaklarda meydana gelen kötü bakterileriyok ederek hazımsızlığı ve hastalık sorunlarını ortadan kaldırmaktadır.Salatalık, yoğurt, lahana turşusu ve kefir probiyotik açıdan zengin besinlerarasında yer almaktadır. Bu besinler kabızlık sorunlarını kısa zaman içerisindeçözmek sureti ile sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır.   

Süt Ürünleri

Image

Probiyotik bakımından zengin olan süt, bağırsaklarda bulunaniyi bakterilerin çoğalmasına yardımcı olmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları