Yaz tatili için huzur ve dinginlik arayanlardansanız bu listemiz tam da size göre… İster masmavi sularda denizin tadını çıkarın isterseniz yeşilliklerin içinde haftanın tüm yorgunluğunu atın. İyi tatiller.

1- Faralya Köyü

Faralya

Bu yaz Türkiye’nin cennet köşelerinden birine gitmek istiyorsanız mutlaka incelemeniz gereken yerlerden birisi de Kelebekler Vadisi’nde bulunan Faralya Köyü. Henüz çok fazla kişi tarafından keşfedilmemiş olan Faralya sizlere huzur, mutluluk ve doğayı bir arada sunuyor. Faralya’da genellikle ağaç evlerden oluşan pansiyon ve oteller hizmet veriyor. Yemyeşil bir doğa ve tertemiz bir denizi bir arada arıyorsanız Faralya’ya göz atmanızı öneririz. 

2- Assos Behramkale

Assos

Kültür turları olmazsa olmazlarınız arasındaysa ve yaz tatili yapmak istiyorsanız Assos’u listenize eklemelisiniz. Assos antik kentinin tarihi dokusu içerisinde yer alan butik otellerde konaklayabilir, Ege’nin mis gibi havası ve serin denizinin tadını çıkarabilirsiniz. Assos’ta tarihi bölgeleri gezebilir, denize girebilir, köy halkının yapmış olduğu el işi ürünlerden ve tabii ki doğal zeytinyağlarından satın alabilirsiniz.

3- Selimiye-Marmaris

Selimiye

Henüz çok fazla keşfedilmemiş rotalarda tertemiz denizin keyfini sürmek isteyenler için Marmaris sınırları içerisinde pek çok yer mevcut. Bunlardan birisi de Selimiye. Selimiye köy havasını soluya bileceğiniz şirin ve huzurlu bir yer. Muhteşem denizinden bahsetmeye gerek bile yok. Selimiye’de pansiyon ve butik otellerde konaklayabilir, yenilenmiş olarak şehre dönebilirsiniz.

4- Adrasan Koyu

Adrasan

Adrasan, Antalya’nın henüz çok fazla popüler olmayan yerlerinden birisi. Kumluca ilçesine bağlı Adrasan size sakin ve huzurlu bir ortamda muhteşem bir deniz vaad ediyor. Adrasan’da oteller, pansiyonlar ve ağaç evler bulunuyor. Burayı özel kılan şeylerden biriyse Gelidonya Feneri ve Olympos Antik Kenti gibi tarihi bölgelere de yakınlığı. 

5- Kaz Dağları

Kaz Dağları

Kaz Dağları, diğer adı ile İda Dağı İlyada destanına bile konu olmuş bir mekan. Birbirinden güzel ağaçları, birbirinden güzel kuş türlerini ve doğanın daha birçok harikasını içerisinde barındıran Kaz Dağları serin bir yaz tatili arayanlar için ideal. Kaz Dağları sınırları içerisinde Adatepe ve Yeşilyurt Köyü gibi pek çok yerde konaklayabilirsiniz. Özellikle ağaç evler ve pansiyonlar doğayı daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları