Erken kalkan erken yol alır, erken kalkan dinç olur, sadece zeki yaratıklar erkenden uyanır gibi güzellemelerin ardı arkası kesilmez. Ve uykuyu çok seven insanlar bu cümleleri dinledikten sonra yavaşça gözlerini kapatıp uykularına geri dönerler. Çünkü yapılması gereken de budur aslında. Sizlere sadece uykuyu çok sevenlerin bildiği 5 durumdan bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.

UYKU BEYNİN DERİNLİKLERİNE YAPILAN YOLCULUKTUR

Image

Siz gerçek hayatınızda bir canavara ip atlatabilir misiniz?Ya da bir aksiyon filminde misali mafya babası tarafından kaçırılmışken kenardan dans ederek ‘Peynir yemezsen böyle olur’ diyen tavuklar çıkabilir mi?Çıkamaz. Ama rüyalar bu gibi saçmalıkların ve fantastik hayal gücünün dörtnala koştuğu yerlerdir. Uykuyu çok seven insanlar böyle absürd rüyalardan çok fazla görürler ve bundan çok zevk alırlar.

UYKU EN GÜZEL SAKİNLEŞTİRİCİDİR

Image

Başınıza düşünmek istemediğiniz bir şey geldi. Aşırı yoruldunuz ya da streslisiniz. Sorun yok, uyuyun. Uykuyu seven her insanın yapacağı bir numaralı eylem budur çünkü. Uyku sırasında düşünmek istemediğiniz herhangi bir şeyi düşünmezsiniz hatta çoğu çözemediğiniz şeyi de bilinçaltına iteklediğinizden o zamanla çözer siz de iyi bir uyku çekmiş olursunuz. Uykuyu seven insanlar kendilerini de beyinlerini de yormazlar, uyurlar.

UYKU SEVERLER RÜYALARINA KALDIKLARI YERDEN DEVAM EDEBİLİR

Uykuyu çok seven insanların en büyük eğlenceleri uyandıktansonra gördükleri rüyayı zihinlerinde canlandırıp, tekrar uyuyup rüyaya kaldıklarıyerden devam edebilmeleridir. Bu süper güçleri sayesinde eğlence hiç bitmez.Adeta kendi çektikleri bir filmin içinde dolaşırmış gibi rüyalarda gezinirler.Hem dış dünyadan hem de uyku halinden haberi olan master uykucular bile vardır.

DÖNE DÖNE UYUMAK VARDIR

Ancak uykuyu seven bir insan döne döne uyumanın ne demek olduğunu iyi bilir. Uyanır, gözünüze ışığın bir nebze girmesine izin verdikten sonra bir de bu tarafıma yatayım deyip diğer yana dönersiniz ve bir temizinden uyku da o tarafta çekersiniz. Bu durum vücudunuzun dört tarafında da tamamlandığında, dilerseniz tur bindirirsiniz.

KAFALARINI YASTIĞA KOYARKEN UYKUSU GELİR

Uykuyu çok sevenler için uyumak dünyanın en eğlenceli ve keyifli etkinliği olduğundan adeta yastığa bungee jumping yaparlar. Daha kafa yastığa değmeden bilinç kapanmış, yastığa varıldığından REM uykusuna geçilmiştir bile. Uykucular zaman kaybetmeyi sevmez. Zaten gündüz olacak da kalkacağım diye ödleri kopar. Bu nedenle her saniye onlar için çok değerli olmaktadır.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları