Sık sık stres altında olanlar kalp krizi ve depresyon gibi sorunlarla karşılaşmakta. Zira bu sorunlarla başa çıkabilmenin bazı basit yolları uygulandığı zaman stresle savaşmak mümkün olmaktadır. Sizler için bu basit yedi yolu derledik.

Kondisyon Sporları Yapmak

Image

Aşırıya kaçmaksızın hafif şekilde kondisyon sporları yapmak,stres ve stres sonucunda oluşan olumsuz durumlara karşı en ideal yöntemdir.Hafif biçimde yapılacak kondisyon sporu kan dolaşımını hızlandırarak stres hormonlarını azaltır.

Gevşeme Teknikleri Uygulamak

Image

Meditasyon ve yoga yapmak strese karşı en etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamalar, hem duygusal hem de fiziksel anlamda rahatlama sağlamaktadır.

Sessiz Yerleri Kullanmak

Image

Sessiz ortamlarda bulunmak strese karşı etkili bir ilaçtır.Zihni ve duyuları canlandırması ile beraber sinirlerin sakinleşmesine yardımcı olur.

Doğaya Çıkmak

Image

Yapılan araştırmalar yeşil rengin insanlar açısından rahatlatıcı bir etkisi olduğunu belirlemiş. Bahçelerde ya da parklarda yürüyen insanlarda zihinsel olarak hem sağlıklı olmakta hem de şehirlerde yaşayanlardan daha az dolaşım sorunu yaşamaktadır.

Sessiz Zamanlar Planlamak

Image

Yaşam takviminize mutlaka gevşeme tekniklerini, koşuyu, vepark gezintilerini mutlaka eklemeyi ihmal etmeyin.

Aktif Mola Vermek

Image

Bedenimizi ve zihnimizi dinlendirmek için bolca fırsatlar yaratmak gerekir. Gün boyunca masa başı işinde çalışanların kanında bulunan stres hormonu yükselmekte ve insanları gergin bir hale sokmaktadır. Kısa zamanlı yürüyüşler, temiz havaya çıkmak gibi aktiviteler bu duruma çare olmaktadır.

Yeterli Düzeyde Uyumak

Image

Çoğu insanlar uyku düzenine uymamaktadır. Vücudumuzun iyibir şekilde dinlenebilmesi için mutlaka uykuya gereksinimi vardır. Uykuesnasında vücudumuz, stresi azaltabilmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları