Her bir örnek gerçek ve inanılmaz hikayeler gibi görünse de gerçek hikayelerden oluşmaktadır. 2005 yılında"Teenage Stories" isimli çalışması ile ünlü fotoğrafçı Julia Fullerton Batten`ın son eseri olan "Feral Children" isimli yabani çocuklar ile ortaya çıkmış hikayelerdir. Vahşi ortamda büyüyen çocukların durumlarını fotoğraflayan sanatçı, aynı zamanda bu çocukların hikayelerini de paylaşmıştır.

1- Kuş Çocuk; Prava 7 yaşında etrafında kuşlar ile büyümüş. Annesi onu diğer hayvanlarından biri olarak görmüş ve hiçbir iletişime geçmemiş. Bu yüzden konuşmayı bilmiyor. Kuşlar gibi cıvıldıyor ve kanat çırpıyor. Annesi sadece ona yemek veriyor ve dış ortamdan koruyor. Prava, annesinden alınarak rehabilite edilmek üzerine psikolojik bakıma alınmıştır.                                                                                                                Image                                                                                                

2- Oxana Malaya, 1987 doğumlu bir kız çocuğudur.3 yaşında bir gece alkolik annesi ile babası tarafından sokağa atılmış. 8 yaşında bir köpek kulübesinde, köpekler ile birlikte bulunmuştur. Köpekler gibi davranan küçük kız, şuan 30 yaşında ve rehabilitesi sonucu 5 yaşında bir çocuğun sosyal becerilerine sahip durumda.        

Image                                                                                                                                                

3- Martina, Rusya`da 3 yaşına kadar köpekler ile beraber büyümüş, sosyal hizmetler tarafından 2013 yılında bulunur ve köpekler gibi davrandığını görürler. Babası Martina`yı doğumdan hemen sonra terk etmiş.Annesi ise alkolik bir kadın ve ortadan sürekli kaybolan biridir. Köpekler ile büyüyen kızın, kemik kemirdiği, köpekler gibi kavga ettiği ve konuşamadığı biliniyor. Doktorların Martina`yı muayene etmeleri sonucunda, daha yaşının küçük olması nedeni ile insani olgularını henüz kaybetmediğini belirtmişlerdir.Bu süreçte konuşmayı öğrenir ve normal bir insan gibi yaşam sürecine geri dönmüştür. 


                                                         

                                            

 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları