Hayatınızda önemli yere sahip olan insanlar ile kimi zaman sorunlar yaşayabilir ve problemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. Can ciğer kuzu sarması olduğunuz insandan gün gelir bir anda kopabilirsiniz. Ancak unutmayın dostluk kolay bulunmuyor. Bu sebeple arkadaşlarınız ile ipleri koparmadan önce dikkat etmeniz gereken noktalar var. Bu yazımızda sizlere arkadaşlığınızı devam ettirmeniz adına öneriler derledik…

1.      Olaylar karşısında ani çıkışlar yapmayın.

Evet, ortada büyük bir sorun olabilir, hatta unutamayacağınız sorunlar baş gösterebilir, ancak önce bir sakin olun. Olayın şoku ile birlikte ani çıkışlar yaparak geri dönüşü mümkün olmayan çıkışlarda bulunmayın.

2.      Suçu bazen de kendinizde arayın.

Evet, sorunlar yaşanmış olabilir. Ancak tüm suçu karşı tarafa atmak yerine, sakince bir düşünün ve hata yapıp yapmadığınızı gözden geçirin.

3.      Dedikodudan uzak durun.

Image

Arkadaşınızın arkasından olur olmadık yerde konuşmayın.Söylediğiniz iyi niyetli bir cümle döner dolaşır arkadaşınıza bambaşka iletir. Dedikodu evinizi, ağzınızı, yüreğinizi kirletir, uzak durun.

4.      Yeri geldiği zaman susmayı bilin.

Sürekli olarak eleştirmeyin, zamanı geldiğinde susup kabullenmeyi öğrenin.

5.      Ona destek olun.

Image

İyi gün arkadaşlığı pek tabi güzeldir. Ancak zor gününde yanında olmadıktan sonra iyi günde yanı başında olmanın manası ne? Bu sebeple ona zor gününde destek olun. Kol kanat gerin ve varlığınızı hissettirin. Bu hem ona hem de size iyi gelecektir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları