Günün en güzel saati şöyle bol köpüklü bir Türk Kahvesini yudumlamaya başladığınız zaman değil imdir? Bütün stres,yorgunluk, günlük koşuşturma daha ilk yudumda yerini kahvenin eşsiz aromasına bırakır. Tadında, kokusu da iç açar mutluluk verir.

Günde en fazla 2 fincan şekersiz Türk Kahvesi içmenin metabolizmayı hızlandırmasından, stresten korumasından tutunda telvesinden vücudunuza uygulayabileceğiniz doğal bir peeling malzemesi elde etmeye kadar sayısız özelliği vardır. Tabi ki birde 40 yıllık hatırı. Kahvenin 40 yıllık hatırının olmasında; eski usul bakır cezvelerde, en az yarım saatte pişirilmesinin yanı sıra, yemiş iskelesinden Sisam Adasına uzanan bir Yeniçeri ve Rum askerinin insanın içini açan, insan olmanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatan öyküsüne kadar giden efsanevi durakları vardır. Çoğumuzun günlük hayatında yer verdiği Türk kahvesi sadece bir içecek değil sunumundan, falına kadar kendine has hepimizin ezbere bildiği kültürünü de oluşturmuştur. Lokum,nane likörü,bir bardak su veya çikolata Türk kahvesinin güç birliği yaptığı eğer yanında değillerse gözümüzün aradığı tatlar arasında yer alır. 

Image    Image

Türk kahvesi ile ilgili birbirinden farklı milyonlarca hikaye bulabilirsiniz veya kendi hikayelerinizi anlatabilirsiniz,kahve içmek için günün her hangi bir saatini seçebilirsiniz ama Türk kahvesinin adını verdiği, belkide en güzel içimli halini sergilediği kahvaltı sonrası hali en güzelidir. Kahvaltı; kahve ve altı anlamına gelen, Türk mutfağının en doyurucu ve bol çeşitli öğünü olan kahvaltının üstüne içilen Türk kahvesinin de bence 40 yıllık hatırı vardır.  



 

            

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları