Teknolojide yaşanan gelişmeler hayatımızın her alanında yerini almaya devam ediyor. Sağlık, eğitim gibi bir çok alanda yaşanan gelişmeler şimdilerde havacılık sektöründe de yavaştan görülmeye başlandı. Bu gelişmelerden biri de New York’tan Avrupa’ya üç buçuk saatte hem gidişi hem gelişi sağlamaya yönelik Süpersonic Jet, on sene içerisinde hayatımıza girecek.

Boom Airlines firmasının fütüristik uçağı XB-1’i yapan ekip,bu hayali gerçekleştirmek amacı ile harıl harıl çalışmaya başladı. Londra’dan New York şehrine 3.5 saatte ulaşılması hedeflenen süpersonic jet hayata geçtiği takdirde dünyada bulunan her hangi bir yere gitmek çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek. Yolcu kapasitesinin sınırlı, maliyetinin yüksek olduğu ve güvenirlilik bakımından zayıf olması bakımından üretimden kaldırılan Concorde’ların yerini alacak olan yeni nesil süpersonic uçak özellikleri ile degöz kamaştıracak gibi görünüyor. Amerika’dan otuz üç milyon dolar, Avrupa’dan otuz milyon Euro fon alan proje, tamamlandığından itibaren dünyanın en hızlı yolcu uçağı olacak. Uçak koltuk fiyatlarının günümüzdeki uçak koltuk fiyatları ile aynı rakama sahip olması planlanmakta.

Image   Image   

Yeni nesil yolcu uçağı supersonic 60 bin fite çıkması ile diğer yolcu uçaklarının daha üzerinde uçması planlanmakta olan BX-1’e binen yolcular bu hıza rağmen dışarıdan gelen sesleri asla duymayacaklar. Virgin Havayolu’nun sahibi Richard Burton tarafından yapılan açıklamaya göre, daha  şimdiden on adet sipariş alındığını belirtti.  

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları